Hlavní navigace

Názory k článku Schillerová: Novela zákona o EET slibuje nový typ offline režimu pro nejmenší

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2018 14:48

    Pavell+ (neregistrovaný)

    EET je nesmysl. Jeho provoz jsou vyhozené peníze. Koncovému uživateli (zákazníkovi) zbytečně navyšuje cenu.
    Čím méně subjektů se na EET bude podílet tím lépe.

  • 7. 3. 2018 18:36

    ViR

    Ta papírová evidence, to je jak když místo trestu smrti za něco co jste nespáchal dostanete doživotí. Je to šílené, ale máte naději, že to někdo v lepších časech jako nesmysl zruší.

    Celé EET mi připomíná praxi nacistů (a komunistů v padesátých letech) kdy rodiny popravených sice nedostaly ani popel odsouzeného, ale přišla jim faktura za provedení exekuce.

  • 8. 3. 2018 7:22

    Offline režim (neregistrovaný)

    Offline režim je ale konec elektrického dohledem drába.... Logický další krok je úplné zrušení...

  • 8. 3. 2018 11:01

    Motýl Emanuel (neregistrovaný)

    Evidování příjmů neplátců DPH postrádá smysl od samého začátku, protože pokud má někdo obrat do jednoho milionu, tak jsou zpravidla dvě možnosti, jak toho příjmu dosahuje:

    A) malou obchodní činností na venkově, kde pracuje převážně s hotovostí, ovšem náklady budou tak vysoké, že daně fakticky nebude platit a pokud tedy není plátce, stát nepřijde ani korunu, kdyby něco tajil, méně než minimum prostě neodvede.

    B) službami převážně hlavou, kde nejsou téměř náklady, v tom případě probíhá většina plateb elektronicky, EET tedy postrádá smysl, navíc paušály, tedy opět se daní naprosté minimum. Pokud vezmeme fakt, většiny plateb elektronicky, tak případné zatajení příjmů připraví stát o řádově stokoruny maximálně, což nepokryje ani náklady podnikatele na EET samotné... natož náklady na případnou EET kontrolu státu...

    Z toho prostě zjednodušeně vyplývá, že evidentně EET pro neplátce stojí stát i podnikatele, více, než kolik může přinést do pokladny, a jen hlupák bude tvrdit, jak je to "velká" vyjímka. Není to žádná vyjímka, jen úspora nákladů na EET tam, kde je zbytečný i kdyby byla pravda, že každý tak moc krátí daně, což pravda taky není, ale to na rozdíl od toho, že EET pro neplátce nemá smysl nejde dokázat.

  • 9. 3. 2018 14:01

    hmm (neregistrovaný)

    Ale jde to dokazat EET uz tu nejaky cas mame tak sup relevantni data kolik se vybralo na danich pred EET a kolik s EET vcetne zapocitani rozdilu ekonomik v danych obdobich... no a k tomu ukazat REÁLNÉ A VEŠKERÉ náklady na zavedení, provoz, mzdy, pronajem, studie,manualy, předpisy, kontroly prostě vše spojené s EET!

  • 9. 3. 2018 15:23

    Motýl Emanuel (neregistrovaný)

    Tohle by platilo, pokud na na MF neseděl někdo, kdo chce všechno ututlat a kontrolovat, jak víme z minulost tak lhát o reálném výběru daní nebo částkách, které se vyberou umí velmi dobře, ostatně těch 20 daní mld šedé ekonomiky je asi jako Peroutkův článek. Tudíž prakticky není možné dokázat, dokud z MF nepolezou relevantní data.

    Samozřejmě je všem jasné, že ten kdo nechtěl danit, tak pokud nemá IQ bramborového salátu, tak lidem nebude prostě dávat účet - tedy nedaní ani dnes. Znám sice případy, kdy někdo v malém obchodě opravdu krátil DPH, že něco "zatajil" ale také s klidem mohu říci, že to bylo z důvod konkurenčního boje s velkými obchody a reálný obchod stejně tomu majiteli generoval fakt směšnou částku, za kterou by zaměstnanci často nepracovali.

    Je to prostě můj pohled, ano znám situace, kde se opravdu vydávala účtenka a příjem se nezdanil, ale když si vezmu objem, k tomu si vezmu, že tohle může dělat většinou jen majitel a prodavač zároveň, prostě mikro-obchod, tak dopad na daňový systém je oproti nákladům jako plivnutí do moře.

    Je ale snazší šlapat po malých, ale to, že tady mizí nejvíce peněz skrz optimalizaci velkých firem, dotace a další věci, na kterých si postavil business Vůdce, to nikdo nevidí.

    EET je normální tunel veřejných financí a likvidace konkurence, pro velké podnikatele.

    Jenže roste nám ekonomika a tak si méně vzdělaná část národa myslí, že díky Vůdci je lépe...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).