Hlavní navigace

Víme, které finanční úřady budou mít otevřeno i v sobotu

28. 3. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: http://www.isifa.com
Lhůta pro podání daňového přiznání se blíží mílovými kroky. Finanční správa vychází vstříc podnikatelům a řada územních pracovišť bude mít otevřeno i zítra.

Ještě čtyři dny mají podnikatelé na to, aby podali daňové přiznání. Finanční správa se v posledním týdnu tradičně snaží vyjít podnikatelům vstříc a rozšířila úřední hodiny. V rámci rozšířených úředních hodin mají úřady otevřeno každý pracovní den od 24. března do 1. dubna od 8 do 18 hodin. Některé úřady rovněž otevřou zítra, tedy v sobotu 29. března. Podatelny budou otevřené od 8 do 12 hodin a pokladny od 8:30 do 12 hodin. O jaká všechna územní pracoviště se jedná, najdete na stránkách Finanční správy ČR.

Přiznání se podává do 1. dubna

Stejně jako v loňském roce musí OSVČ bez daňového poradce podat daňového přiznání do 1. dubna. OSVČ, které služby poradců využívají, mají lhůtu do 1. července. Do 1. dubna ale musí tuto skutečnost doložit svému správci daně. Oba dny jsou letos úterý, takže se tyto termíny nijak neposouvají. Za den podání se považuje den, kdy podnikatel odevzdá přiznání na finančním úřadě, poště, či odešle prostřednictvím daňového portálu nebo datové schránky.

Termín pro doplacení daně z příjmů je shodný s lhůtou pro podání daňového přiznání. Pro OSVČ bez poradce se jedná o 2. duben a pro OSVČ s poradcem 1. červenec.

Čtěte více: Máme komplexní kalendář daně z příjmů a pojištění pro OSVČ v roce 2014

Perexové foto: www.isifa.com

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).