Hlavní navigace

Názory k článku Zapomeňte na nové domény, český web musí mít doménu CZ

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 5. 2017 12:55

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Já bych naopak doporučoval v řadě případů .cz nemít. Vyhnete se tak možnosti českých úřadů i organizace CZ.NIC zasáhnout vám do domény, sebrat vám doménu, apod. - což se už v řadě případů stalo.

    Proto i já mám doménu na koncovce .net, pro podnikání bych doporučoval spíše .com.

    Po mnoho let navíc byla .cz doména velmi výrazně předražená. CZ.NIC má navíc mnoho peněz, a tak se chová jako česká vláda, financuje řadu projektů a utrácí peníze kde může, protože už neví co s penězi. neví co s penězi, které platí jako roční poplatek za české domény, a tak je utrácí za kde co.

    Webová adresa na doméně mimo .cz je naprosto běžná, a většina lidí to tak vnímá. Navíc máte klid, že české soudy a úřady na ni nedosáhnou - a začíná to být více a více třeba. Navíc CZ.NIC vám může sebrat .cz doménu na základě rozhodčího řízení, protože s možností, že vám .cz doménu sebere rozhodce souhlasíte už při registraci domény.

  • 24. 5. 2017 12:42

    Jirka (neregistrovaný)

    Já bych se určitě jiným koncovkám nebránil. Nepodceňujte své klienty. URL www.umadlenky.cafe jistě dokáží do prohlížeče zadat a pokud není .cz volná, určitě bych se k něčemu takhle pěknému přiklonil. Nové koncovky domén jsou na začátku a časem se stanou standardem. Domény jako elektro.shop budou mít velkou cenu.

    Také v pořadí domén je nejlepší alternativou po .cz koncovka .eu - všechno spěje od globalizace k lokalizaci a lokální domény mají čím dál větší váhu. Ne nadarmo už jsou téměř všechny pěkné .eu domény vyprodané :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).