Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 4 velké změny, které se týkají elektronické evidence tržeb (#EET) od P2010 - Dokud proti podobnym nesmyslum nebudou opakovane protesty, tak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 6. 2016 9:40

    P2010 (neregistrovaný)

    Dokud proti podobnym nesmyslum nebudou opakovane protesty, tak s kazdym schvalenym nesmyslem vznikne hned dalsi. Duvod pro ktery problem vubec vznika zatim nepominul, s postavou Burese se jen prohloubil.

    Slovenský Ústav pamäti národa sa nevzdáva: Babišovi chce naďalej dokázať minulosť v ŠtB
    http://www.cas.sk/clanok/336181/slovensky-ustav-pamati-naroda-sa-nevzdava-babisovi-chce-nadalej-dokazat-minulost-v-stb/

  • 10. 6. 2016 11:20

    Ludva (neregistrovaný)

    Tak i kdyby byl Babiš bývalý STBák, tak to nic nemění na tom, že platit daně je v pořádku.
    V USA či ve Švýcarsku se taky platí daně a vše je OK. Za neplacení daní (i kdyby to bylo v přepočtu 100 tisíc Kč) ve většině států v USA jdete automaticky sedět natvrdo.

    EET plně schvaluji, tohle nebo podobná akce tu měla být už dávno. Solidní podnikatelé (i drobní OSVČ mezi které patřím) s řádnou evidencí tržeb nemají žádný problém s tím Vaším nesmyslem.

    A takové ty hlášky, že nákup hardware a software k EET položí drobné živnostníky. Pokud je to položí, tak ať tu práci nedělaj a jdou radši do fabriky. Pokud vykazují příjem, tak nemůže být pro ně problém nákup hardware a software k EET (dá si to do nákladů).

    Závěrem (pokud jste to dočetl až sem) dodám, že by mě taky zajímalo, jakým způsobem nabyl Babiš majetku a Agrofertu. Babiš taky není svatej, měl by taky ukázat všem občanům původ nabytí prostředků.

  • 10. 6. 2016 11:33

    P2010 (neregistrovaný)

    Ano, platit dane jako ostatne dodrzovat i dalsi zakony je v poradku. Jenze zkusenost je zde takova, ze to plati jen pro nektere. Namisto reseni soucasnych problemu se jen pridavaji dalsi.V USA a Svycarsku se take nemeni danove zakony 3x ro doka.

    EET ovsem neni zadne reseni na uvedeny problem, pouze zavadi spehovani podnikatelu na takove urovni, ze je zde velke riziko zneuziti techto dat, a to nejen Buresem. Protoze stale bude existovat otazka "Chcete to s dokladem nebo bez dokladu ?", coz nezachrani ani zadna loterie. Velke danove uniky jsou uplne jinde nez od "Pepy instalatera" a k tomu zase ty zdejsi oblibene vyjimky.

    Jednorazovy nakup EET software/hardware neni zdalela jediny naklad, jeste musite zajistit archivaci veskere datove komunikace az 10 let zpetne (kvuli spory s urady, pokuta 500 000 Kc) a platit v CR unikatne predrazene mobilni Intenetove pripojeni, ktere k tomuto ucelu muze jeste dale zdrazit.

  • 10. 6. 2016 15:42

    Ludva (neregistrovaný)

    Ohledně špehování - špehování přes Internet a mobily (obzvláště chytré) je dneska už tak dosti velké; dost informací špehuje nejen náš orgán, ale např. NSA, Mossad atd. atd..

    K dokladům - samozřejmě, že vždy bude existovat otázka, zda na doklad nebo bez dokladu. To bylo, je a bude.

    K těm velkým daňovým únikům, teoreticky: Berme třeba 500 tisíc podnikatelů (včetně drobných Pepů instalatérů) - hodina práce dejme tomu 600 Kč (nepíšu s DPH či bez DPH, berme neplátce DPH). 500 tisíc krát 600 = 300 milionů. Z toho si vypočtěte daň. A to je jen za hodinu. Pracovní doba podnikatelů dejme tomu (hodně to zprůměruju) na 10 hodin denně (do průměru počítám svátky, víkendy). To znamená, že za rok to je 300 milionů (za každou hodinu viz výše) × 10 (denní prac. doba) × 365. Z této šíleně velké částky si vypočtěte daň. A ruku na srdce, kolik % podnikatelů vykazuje dejme tomu více, než 2/3 příjmů...Neříkám, že vykazuju 100% příjmů. Ale nechápu, proč já bych měl větší část příjmů danit (snažím se mít co nejmenší daně) a tady třeba Láďa od vedle má fungovat z větší části neofiko...

  • 10. 6. 2016 12:38

    Richard (neregistrovaný)

    Dobrý den určitě nepodnikáte v gastronomii to by jste věděl co to pro restaurace a hospody znamena ??? Zdržování cakani na účtenky i když má to být do 2 vteřin to nikdy nebude obslozite o 30-40% min lidí náklady navíc tak nepište hlouposti když vás se to v první fázi ani nebude ono to do roka skončí kvůli neúspěchu.

  • 10. 6. 2016 15:23

    Ludva (neregistrovaný)

    1. Mě se ta EET bude týkat ve druhé fázi.
    2. Píšete výmluvy - viz např. zdržování cakani na účtenky. To můžete rovnou nepsat čárky za Plzně na lístek...
    3. Velké procento restaurací i hospod či kaváren mají terminály, kde automaticky vyjíždí účtenky. Je potřeba taky modernizovat, nepsat jen lístky čárky za Plzně...

  • 12. 6. 2016 23:57

    jezevec (neregistrovaný)

    takže pokud to chápu správně - podnikatel namísto aby tržbu nezapsal do notýsku, nenamarkuje jí do eet.
    takhle jsme nad tím zvítězili?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).