Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku 4 velké změny, které se týkají elektronické evidence tržeb (#EET) od Dron - Mne by zajímalo jaký dopad to bude mít...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2016 0:39

    Dron (neregistrovaný)

    Mne by zajímalo jaký dopad to bude mít na lidičky co mají ŽL jako vedlejší příjem a měsíčně si přivydělají tak 6-8 tisíc. Protože jak jsem koukal po netu, tak vstupní náklady na pořízení EET se pohybují někdo od 4000 Kč do 20 000 Kč + pravidlené měsíční/roční poplatky firmám za jejich EET software + internet + náklady na tisk + náklady spojené s archivací (můžete říci že je to pár korun, ale uvědomte si že je to vedlejšák s pár tisícovkama).

    A takový postřeh - všechny firmy (dojedné) které nabízejí EET software mají ve svých podmínkách uvedeno - že neručí za chyby softwaru.

    A navíc statní software běží na něčem v jazyku co je starší než Qbasic :-/// a vypadá hůř než T602 a o kterém sami finančáci říkají, že si s ním neví rady :-// (to jejich chyby zase odnese chudáků) - vyšel o k tom krásný článek tady na lupě

    A to se nerýpu ve věcech jako je dobírka nebo katalogový prodej (Avon atd) o kterém ty vyžraný vepři nahoře zřejmě vůbec nevědí, že existuje :-/

    Jsem pro evidenci, ale za rozumných podmínek a za použítí moderních prostředků na straně státní zprávy i podnikatelů. Nikdo se neptal opravdých lidí z praxe a opravdových moderních IT expertů. Tohle je jen další dinosaurus vypuštěný vepřákem čápákem, aby to hrálo do kapsy hlavně jemu a my ostatní se při každé účtence budeme všichni modlit a by se nezhroutil program nebo připojení a my neztratili data z přenosu :-/ Jen další šikana a přitom se to dalo udělat hezky a efektivně a moderně.

  • 12. 6. 2016 11:16

    P2010 (neregistrovaný)

    A takový postřeh - všechny firmy (dojedné) které nabízejí EET software mají ve svých podmínkách uvedeno - že neručí za chyby softwaru.

    Samozrejme, to v tech cenach a na nekvalitnich zarizenich (mobil/tablet s Androidem) zarucit ani nelze. Ostatne k nicemu takovemu nejsou puvodne ani urcene. Vetsina lidi si doted neuvedomuje o jak obrovsky prusvih se jedna, kdyz na to pouzije z principu takove zcela nespolehlive zarizeni. Za kazdou ztracenou transakci (ke ktere samozrejme dojde kdyz se takovy krap zasekne a musi se restartovat) jim hrozi pokuta 500 000 Kc.

    Jen další šikana a přitom se to dalo udělat hezky a efektivně a moderně.

    Ano, napriklad nijak. Podil sede ekonomiky v CR je priblizne stejny jak v Nemecku, takze to neni zadny skutecny problem. Podstatny rozdil je vsak v mire rozkradani vybranych penez.

  • 12. 6. 2016 12:44

    Ivan Nový (neregistrovaný)

    Jediné řešení je na ty Shapirovy loutky uvalit vazbu a odsoudit je za dotační podvody, kterých se dopustili, zneužití pravomoci veřejného činitele, popřípadě za špionáž. Neměl by to být problém dokázat, protože odposlouchávaný je každý z nich. Shapirovi dát status nežádoucí osoby a poslat ho šupem domů. Tak by v podobném případě jednal suverénní a svobodný stát.

  • 13. 6. 2016 7:19

    neregistrovaný (neregistrovaný)

    Těch lidiček o kterých píšete je podle ČSSZ na 300 000. A pravděpodobně většina svoji činnost v důsledku EET skončí. Podobná situace byla i na Slovensku a proto zavedly virtuální pokladny. U sousedů sice není EET, ale registrační pokladny, ale v podstatě je to podobné. Důležité ovšem je, že kromně internetového připojení to tuto skupinu podnikatelů nic nestojí. Už vidím, jak nějaký důchodce, který vystaví účtenku v řádu několika kusů za rok, si bude pořizovat vybavení EET. Vládnoucí elita si totiž vůbec neuvědomuje, že těchto 300 000 lidiček má vedlejší příjem jen jako přívydělek ke svému důchodu, platu, studiu a pod., aby nemuseli potupně žádat o sociální dávky. A to se po zavedení EET zásadně změní. Přeji pěkný den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).