Hlavní navigace

Alza nabízí e-shopům, že jim poradí a pomůže opustit Heureku

20. 5. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Alza ukončila spolupráci s Heurekou. Na svém webu navíc Alza obchodníkům nabízí, že jim pomůže a poradí, pokud budou chtít Heureku taky opustit.

Na tuzemském e-commerce trhu dochází k rozkolu mezi velkými hráči. E-shop Alza.cz včera oznámil, že ukončuje spolupráci se srovnávačem Heureka.cz. Podle Alzy totiž už není porovnávání cen na Heurece nezávislé. Alza navíc nabízí ostatním online obchodníkům, že jim poradí a pomůže Heureku opustit. Heureka se ovšem brání, že její porovnávání je stále nezávislé a že nic na to nezmění ani Rockaway, nový majitel Heureky.

Alza končí s Heurekou

Obchod Alza.cz včera vydal zprávu, že ukončuje svou přítomnost na srovnávači Heureka. V první řadě je třeba říci, že Heureka již není nezávislým cenovým srovnávačem, usnadňující zákazníkům správnou volbu. V současné době se jedná o placené služby, proto již z podstaty nelze hovořit o „nezávislém srovnání, uvádí Karel Kučera, marketingový ředitel Alzy.

Jak doplnil Kučera, rozhodnutí Alzy urychlily nedávné aktivity skupiny Rockaway, která Heureku nově vlastní. Před pár dny spojení povolil antimonopolní úřad, stanovil však pro Heureku některé povinnosti, které musí splnit. Poslední dobou jsme svědky postupného spojování doposud nezávislých subjektů v českém internetovém obchodování. Je nezpochybnitelné, že cílem skupiny Rockaway je maximalizace zisku a tím, že Heureka do této skupiny patří, nelze již věřit v její nezávislost, doplnil Kučera.

Chcete Heureku opustit? Poradíme vám, nabízí Alza

Alza.cz rovněž spustila web Bezheureky.cz, na kterém vysvětluje, proč spolupráci s Heurekou ukončila a na kterém e-shopům nabízí, že jim poradí a pomůže rovněž srovnávač opustit. Podle Alzy se dá uspět i bez Heureky. Google AdWords je díky DSA nebo PLA mnohdy levnějším zdrojem návštěvnosti. Bude-li návštěvník spokojen s prezentací produktu, službami a následně zákaznickým servisem, rád se vrátí napřímo. To máme ověřeno. Co z toho plyne? Uspět lze i bez Heureky. Zaručeně, uvádí Alza.

Čtěte více na Lupa.cz: Alza končí spolupráci s Heurekou. Prý už není nezávislá

Content First

Heureka se brání a tvrdí, že zůstává nezávislá

Heureka narčení, že již není nezávislá, popírá. Ze své podstaty Heureka.cz je a musí být nezávislým subjektem, a veškeré procesy v Heurece se řídí Kodexem Heureky, komentoval podle serveru Lupa.cz šéf firmy Tomáš Braverman s tím, že rozhodnutí Alzy nerozumí, protože důvody pro něj nevnímá jako opodstatněné.

Alza nicméně není první a zřejmě ani poslední e-shop, který spolupráci s Heurekou ukončil. Z našich klientů už dříve ti větší Heureku vypínali kvůli nevýhodnosti, zneužívání dat apod. Není to nic nového, uvedl na Twitteru Petr Soukup, zakladatel společnosti Simplia, která nabízí řešení pro e-shopy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).