Hlavní navigace

Babiš organizuje konferenci k #EET v tržnici SAPA, která je v hledáčku hygieniků

8. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek
Ministr financí chce o prospěchu EET přesvědčit i početnou vietnamskou komunitu. Pořádá konferenci v tržnici SAPA, kde mají problémy se zápachajícím masem.

Není to poprvé, co se pražská tržnice SAPA ocitla v hledáčku veterinárních hygieniků. Naposledy zadržela Státní veterinární zpráva (SVS) při kontrole vozidla, zásobujícího prodejce a restaurace v pražské tržnici SAPA, celkem 170 kilogramů masa, vnitřností, krve a masných výrobků. Maso neznámého původu přitom už zapáchalo a mířilo k spotřebitelům. 

Jedná se již o několikátý letošní případ závažného porušení pravidel veterinární hygieny zjištěný v areálu SAPA. Podle ministra financí Andreje Babiše však ideální místo pro pořádání konference o elektronické evidenci tržeb (EET), kde by chtěl o prospěchu evidence přesvědčit i početnou vietnamskou komunitu.

Konference, která v SAPA proběhne už tuto neděli od 9:30, se kromě Babiše zúčastní také náměstkyně ministra pro daně a cla Aleny Schillerové a zástupci vietnamských profesních svazů a organizací. Ministr financí si pro konferenci připravil dokonce i videopozvánku.

Videopozvánka na konferenci o EET

SAPA, kde se konference bude pořádat, má problémy s hygienou opakovaně. Jak připomněla Státní veterinární správa, letos se například podařilo zajistit 1800 kilogramů masa, které podnikatel ze středočeské obce Vestec skladoval za naprosto nevhodných podmínek. Kontroly tržnice SAPA jsou navíc letos prováděny častěji, a to především na základě podnětů Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. 

Čtěte více na Vitalia: V tržnici SAPA mají opakované problémy s hygienou potravin

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).