Hlavní navigace

Názor k článku #EET jen pro plátce DPH? Návrh pěti opozičních stran klidně může projít od Motýl Emanuel - Tohle by samozřejmě mohlo fungovat, kdyby státní zaměstnanci,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2018 16:26

    Motýl Emanuel (neregistrovaný)

    Tohle by samozřejmě mohlo fungovat, kdyby státní zaměstnanci, neměli žádné hlasovací právo, zaměstnanci v soukromém sektoru 0,5 hlasovacího práva a majitelé společností, OSVČ by měli celý 1 hlas. Následně by se trochu posílili práva odborům, aby se nestalo to, že se ze zaměstnanců stanou nevolníci, ale rozhodovat o směru státu by asi v první řadě měli ti, kteří tomu státu dávají na chod peníze, což nejsou zaměstnanci a už vůbec ne armáda státní zaměstnanců. Stát ten jen rozděluje daně, z daní přece daň platit nejde - státní zřízenec prostě zdaněn reálně není. No a zaměstnanci by v 90% byli bez zaměstnavatele nahraný, protože by se sami uživit nedokázali (10-20% z nich by ani nemohli - jejich profese třeba nejde dělat na SVČ/SRO) ovšem prostě vzhledem k tomu, že peníze plynou z firmy, tak by měl rozhodovat vlastník - tak aby se firmě dařilo a tudíž se dařilo i lidem v ní pracující.

    Bohužel si myslím, že by to vedlo asi k tomu, že by se více rozevřeli nůžky mezi chudými a bohatými, ne každý podnikatel je čestný člověk, mohl by se silně okleštit sociální systém apod. Princip by ale byl správný. Člověk co totiž nepřináší společnosti nějakou hodnotu (nezaměstnaní) by prostě volit neměli. Důchodce co hlasuje tak, že posere dětem život, jen aby mu přidali na příští volební období 300 Kč by taky od určitého věku možná volit neměl, když to co se schválí už téměř neovlivňuje jeho život - neměl by o tom tedy rozhodovat. Je to ale podobná utopie jako komunismus.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).