Hlavní navigace

Myši a myší trus. Prodejna Tesco v Aši není dobrým příkladem, jak dělat byznys

5. 9. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Státní zemědělské a potravinářské inspekce
(FOTOGALERIE) Tesco v Aši musela inspekce pro hrubé porušení hygienických předpisů zavřít. Pohled do prodejny je jen pro otrlého čtenáře.

Jsou prodejny, kde je radost pohledět a mohou být jasným příkladem pro ostatní podnikatele. Na druhou stranu je však mnoho provozů, kde jakákoli inspirace chybí. Prodejna Tesco v Aši je tím druhým příkladem. 

Provozovnu Tesco v Aši musela Státní zemědělská a potravinářská inspekce zcela uzavřít. Důvodem je zásadní porušení hygienických předpisů. 

Vzhledem k tomu, že provozovna nesplnila minimální požadavky pro zajištění bezpečnosti nabízených potravin, inspektoři byli nuceni na místě uložit zákaz užívání prostor, upřesnil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

V prodejně bylo plno myší a myšího trusu

Nejzávažnějším porušením hygienických předpisů je dlouhodobé podcenění deratizačních opatření, na prodejní ploše a v zázemí provozovny inspektoři na mnoha místech nalezli myší trus a nebylo tak možné vyloučit kontaminaci vystavených a skladovaných potravin. Výskyt hlodavců v potravinářských provozech je nebezpečný zejména z důvodu rizika šíření nebezpečných onemocnění.

Potravinářská inspekce provádí kontroly pravidelně. Na začátku roku uzavřela jak pekárnu, tak i hospodu a potraviny. Myší trus, plíseň a špína. Tady jsou odstrašující případy gastro byznysu

Inspektoři kromě zákazu užívání prostor uložili provozovateli, aby uvedl prodejnu do souladu s požadavky zákona, zejména aby provedl důkladnou deratizaci, zajistil provozovnu před dalším pronikáním škůdců a zajistil odstranění nečistot. Do splnění těchto opatření zůstane provozovna uzavřena. S provozovatelem bude zahájeno správní řízení o uložení pokuty.

FOTOGALERIE: Nahlédněte do provozu, kde je nákup potravin určen jen pro otrlé zákazníky. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).