Hlavní navigace

Jaké jsou vánoční nabídky pro podnikatele od mobilních operátorů?

4. 12. 2009
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 258398
Předvánoční akční nabídky jsou pravidelně se opakujícím marketingovým tahem. Pozadu každoročně nezůstávají ani mobilní operátoři. Co pro podnikatele k letošním Vánocům (nejen oni) připravili?

marketingového hlediska jsou Vánoce pro firmy hotovým požehnáním. Obchodníci připravují řadu nabídek a speciálních vánočních prodejních akcí. Týká se to i nabídek pro podnikatele.

Co pro podnikatele připravili mobilní operátoři?

T-Mobile, Telefónica O2, U:fonVodafone ve svých vánočních nabídkách myslí nejen na fyzické osoby, ale také na malé a střední podnikatele. Nabízejí jim jak výhodné tarify, tak zvýhodněný nákup mobilních přístrojů nebo speciální podmínky pro připojení k internetu přes mobilní telefon.

T-Mobile: Volání zdarma

T-Mobile nabízí pro firemní zákazníky speciální tarify Podnikatel, se kterými pro prosinec spojil určité bonusy. Tak například zákazníci, kteří si v prosinci aktivují tarif Podnikatel s paušálem nebo na něj přejdou z karty Twist, dostanou zdarma navíc 200 Kč kreditu na volání do všech sítí i na SMS, MMS a další služby. Při aktivaci minutového tarifu pak dostanou zdarma 50 volných minut pro volání do všech sítí. Víkendové a vánoční volání zdarma v rámci vlastní sítě zase mohou využít všechny fyzické osoby, které si během prosince aktivují hlasový tarif nebo na něj přejdou z Twist karty. Čtěte více: Neplatíte koncesionářské poplatky za mobil? Pozor na pokutu

Telefónica O2: Až dva roky volání ve vlastní síti zdarma

Drobní podnikatelé mohou využít vánoční nabídky v podobě volání až 24 měsíců do sítě O2 zdarma. Akce se vztahuje na tarify O2 Business MAX určené právě podnikatelům, prozrazuje pro business server Podnikatel.cz Martin Žabka, tiskový mluvčí společnosti Telefónica O2. Nabídka obsajuje 12 nebo 24měsíční volání do mobilní i pevné sítě operátora zdarma, a to podle jednotlivých variant tarifu (O2 Business 30 MAX až O2 Business 600 MAX). Volné volání se kombinuje v volnými minutami podle daného tarifu. Nabídka platí pro firemní zákazníky, kteří si nově zřídí službu s jedním z tarifů O2 Business MAX do 31.12.2009. Pokud by si však zákazník posléze tarif změnil, a to i na jinou variantu tarifu O2 Business MAX, o výhodu volání zdarma přichází.

Další vánoční nabídka Telefóniky O2 cílí na fyzické osoby. Noví tarifní zákazníci získají telefon Samsung C3050 za 1 Kč, pokud si pořídí telefon Samsung S3650 Corby společně s libovolným tarifem O2 NEON. K tomu dostanou 30% slevu na paušál po celou dobu užívání zvoleného tarifu, uvádí Martin Žabka. A dodává, že v rámci datových služeb je možné zakoupit vysokorychlostní internet pro domácí využití a mobilní připojení na cesty za 600 korun měsíčně. Čtěte více: Obživne s datovými schránkami ohlášení živnosti přes internet?

U:fon: 3G mobilní internet

Vánoční nabídky od U:fona jsou tři – předplacený 3G mobilní internet s vánočním bonusem navíc, tarif Za 400 Duo pro nové zákazníky za 200 Kč a dárek pro nové zákazníky – mobil k pevné lince zdarma, říká pro server Podnikatel.cz Zdeněk Maršál ze společnosti Aspen.PR, která U:fon zastupuje.

Pro 3G mobilní internet si musí zákazník zakoupit USB modem za 1890 Kč a bez jakékoli smlouvy nebo závazku získá plně aktivní internetové připojení s kreditem 300 Kč. Po dobu trvání vánoční nabídky, tedy do 31.12.2009, je navíc používání modemu zcela zdarma, čerpání z kreditu začne až od 1. ledna 2010. Po vyčerpání bude možné kredit znovu nabíjet přes stránku www.ufon.cz, vysvětluje Zdeněk Maršál. Kredit pak zákazník čerpá tak, že zaplatí 30 korun za každý kalendářní den, kdy se připojí k internetu, a to bez ohledu na délku připojení. Čtěte více na serveru Lupa.cz: Poskytovatelé mobilního Internetu si polepší 

Při koupi tarifu Za 400 Duo v rámci vánoční nabídky dostanou noví zákazníci 50procentní slevu na paušál – měsíčně tedy budou platit paušál 200 korun, a to po celou dobu trvání smlouvy. V rámci vlastní sítě pak volají a esemeskují zdarma. V neposlední řadě dostanou noví zákazníci, kteří si pořídí telefon s paušálem 300 korun a 200 volnými minutami do pevných linek, mobilní telefon za 1 korun s aktivovaným tarifem Za 100 (ale bez paušálu).

Vodafone: Levnější připojení k internetu

Kromě letošního vánočního dárku - 77 MMS měsíčně zdarma pro všechny firemní i nefiremní zákazníky po dobu čtyř měsíců – máme ještě pro firemní zákazníky speciální nabídku v podobě 50% slevy na mobilní připojení k internetu, a to jak pro připojení k počítači/no­tebooku, tak přes mobilní telefon, říká pro business server Podnikatel.cz Lukáš Kropík, Deputy Spokesperson společnosti Vodafone. Sleva na mobilní připojení se týká těch firemních zákazníků, kteří si aktivují tarif pro připojení k mobilnímu internetu Připojení na stálo. Sleva na tarif je čtyřměsíční (místo 650 korun bude čtyři měsíce platit zákazník jen 325 korun) a zákazník získá navíc USB modem za 7 korun. Zároveň také zákazníci získají 50% slevu po dobu čtyř měsíců na datový tarif Internet v mobilu. Obě promo nabídky mohou podnikatelé čerpat buď současně nebo postupně po dobu osmi měsíců, doplňuje Lukáš Kropík. Za internet v mobilu tak zaplatí 88,50 korun místo 177 korun.

Daně x

Tiskárna nebo foťák levněji

Mobilní operátoři jsou však jen jedněmi z mnoha, kteří se svými akčními vánočními nabídkami myslí (nejen) na podnikatele. Podobné to je příkladně u internetových obchodů s elektronikou. Tak nabízí Alza.cz slevy na tiskárny, skenery, fotoaparáty a kamery Canon a podobně jako Mironet nebo Czech Computer vybírá pro své zákazníky zboží vhodné jako dárek pro různé skupiny obdarovaných (například právě pro podnikatele podnikatele). Čtěte více: Mininotebook je pro každodenní práci manažera spíše nepraktický

S nákupy přes internet máte zkušenosti:

  • výborné, nakupujete často.
    43 %
  • Výborné, ale nakupujete jen občas.
    52 %
  • Špatné, ale čas od času takto nakupujete.
    3 %
  • Špatné, a proto už takto nenakupujete.
    2 %

Akční nákup s rozmyslem

Akční nabídky svou omezenou dobou platnosti podporují rychlý nákup. Podnikatel by však neměl zcela podlehnout a prostudovat si pečlivě obchodní podmínky, nechat si vysvětlit, v čem přesně sleva spočívá a zvláště u telefonních paušálů nebo připojení k internetu se také dostatečně informovat o tom, jaké podmínky bude mít, až (často dočasná) výhoda pomine. O promyšlení faktu, zda výhodnou službu skutečně potřebuje anebo bude za chvíli jen zbytečně navyšovat firemní rozpočet, ani nemluvě. Stejně tak se vyplatí promyslet, jak daná služba zapadne do struktury již firmou využívaných telekomunikačních služeb.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).