Hlavní navigace

Názory k článku Najít správného obchodníka není snadné. V sázce je i dobré jméno firmy

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 2. 2010 15:54

    Opus (neregistrovaný)
    Ten clanek se trefil do moji potreby. Zrovna hledam obchodnika na zivnostak. Bohuzel se clanek nezminuje jak takove lidi najit. Taky bych si rad precetl neco o tom jak poznat dobreho obchodnika od spatneho, nejake best practices na to jak obchodnika nejlip 'hodit do vody' ale tak aby to zvladl. Mozna je to namet na dalsi clanek :)
  • 19. 2. 2010 0:20

    Honza (neregistrovaný)
    Já pracuji jako obchodník v podstatě neustále a spolupracoval jsem s bankami (jako zaměstnanec i na IČ) i s menšími firmami...

    Problém malých firem je v tom, že majitel je většinou KRETEN a nastávají tyto potíže:

    Domluvíme se na procentuální odměně např. 30% z čistého zisku zakázek, ale v momentě, kdy mi má majitel vyplatit mých 30% a zjistí, že je to částka například 500 000,-Kč, tak se začně strašně kroutit, ošívat a argumentuje "že je to moc"!

    Druhým problémem je, že majitel má "velké oči" a chce víc, víc, nic není problém... A pak mu domluvím opravdu VELKOU zakázku s významnou firmou a už se mi stalo i to, že majitel nebyl schopný zajistit ani výrobu testovacích vzorků, protože na tak velkém soustu si jednoduše "naryl držku" - strašně se pak divil, že chci provizi i tak vyplatit, protože zakázka nedopadla POUZE JEHO VINOU, protože měl velké oči a připadal si jak Chuck Norris, kdežto já před klientem vypadám jako vůl a do budoucna ať s ním budu jednat o čemkoli, tak mám výrazně zhoršené podmínky...

    --

    Jinak asi nejhorší věc, co se může firmám od obchodníků stát - ale na to je potřeba opravdu vynikající obchodník, to v článku ani není - že si obchodník řekne: "A proč mám makat pro takovýho troubu, když to můžu dělat sám a mít z toho 100% a bez buzerace?! Vždyť mi stačí jenom složit 200 000 na s.r.o. a jedu na sebe..."
    Což byl například můj případ, takže jsem si založil vlastní firmu, když mi zavolal klient, tak jsem si ho elegantně přihrál pod sebe a podnikám už pátým rokem, daří se mi a nemám žádný problém!

    To bych doporučoval i všem obchodníkům, kteří jsou nespokojení v práci u někoho! Lidi jsou to jenom VYZIRKOVE, co žijí z Vaší práce - když ji děláte kvalitně, tak pokud ji budete dělat sami na sebe, tak rozhodně menší příjem než Vám dá nějaký majitel obchodní firmy jako almužnu, které říká provize, mít rozhodně nebudete!!

    Co se týče mě, tak jsem měl větší příjem jako podnikatel než jako "zaměstnanec" už druhý měsíc po přidělení IČO :-)
  • 22. 3. 2011 21:26

    Giomek (neregistrovaný)
    To zalezi co prodavate, jestli jenom smelinu ci sluzby , tak je to jasne, ale pokud hmotne veci z vyrobniho programu firmy, tak asi tezko dokazete navrhnout , vytvorit, ocertifikovat, nehlede na to, ze k me praci byla potrebna vybava v radech milionu a na tu jsem si musel taktez vydelat, protoze nejsem socka abych si na to pujcoval.

    Ja tohle umim a umim i obchodovat, ale nemohu delat vsechno. Ja mam zkusenosti opacne, zamestanci jsou jenom darmozrouti a jde jim jenom o to aby meli co nejvice penez za co nejmensi praci, protoze sef si koupil Land Cruisera (jelikoz jsem uspesny a ne takovy kreten jak pisete, tak bych si nikdy nemecky shit nekoupil, to si kupuji omezenci)
  • 15. 7. 2013 10:24

    pavla (neregistrovaný)

    Já pracuju nějakou dobu u firmy 1 way company jako obchodní zástupce na ŽL. Dělám tuhle práci už nějakou dobu a vždycky na ŽL. Je fakt, že u některých zaměstnanců byl problém s vyplácením domluvených provizí,takže to byl nejčastěji důvod k odchodu. U současného zaměstnavatele je to naštěstí v pořádku. Každý den máme hodinové školení.Většina obchoďáků vydrží cca rok a půl, pak buď odcházejí jinak a zakládají si třeba vlastní firmu a nebo si otevírají vlastní pobočku. A pokud je člověk šikovný, tak asi za půl roku je na pozici manažera. Mě k tomu snad chybí už jen maličko :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).