Hlavní navigace

Názory k článku Sjednejte si pojistku na blbost a ušetříte až tisíce korun

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 4. 2011 11:38

    anonym (neregistrovaný)
    Sorry, ale tohle je přesně ten typ pojistek, které jsou k ničemu.

    Pokud je horní limit plnění 120K, tak to člověk normálně vydělávající (a tedy ochotný platit byť i jen pár set ročně) dá dohromady i sám a nemusí se kvůli tomu pojišťovat. A hlavně studovat nějaké podmínky, nechat se otravovat prodejcem a pod.

    Smysl má pojistit se proti událostem, které finančně nezvládnu.

    Kde seženu úrazové a nemocenské pojištění, kde dostanu miliony v případě nějakých zničujících následků a nebudu tam muset běhat kvůli zlomené ruce? Kde seženu pojištění na mnou způsobené škody, které budou od čtvrt milionu výše? Kde seženu pojištění nemovitosti proti jejímu znehodnocení, kde nebudu řešit hlouposti jako zničení vybavení domácnosti nebo pád letadla (to mi zaplatí letecká společnost)?

    Jednoduše pojistky, které jsou potřeba, na trhu neexistují. A k dispozici jsou jen zbytečné produkty, kolem kterých se živí tisíce zbytečných prodejců.
  • 20. 4. 2011 22:45

    Earl (neregistrovaný)
    Pán je blábolílek s napoleonským komplexem, že? Normálně vydělávající člověk hravě cvakne 120 táců, přece kvůli tak drobnému výdaji nebude ročně platit 6 set, to má logiku, že?
  • 20. 4. 2011 23:57

    Pavel (neregistrovaný)
    No, ne tak docela. Je samozřejmě dobré si zjistit s čím pracuju a jaké je tudíž riziko, že něco zničím. Drtivou většinu škod ve firmách kryje firemní pojištění a navíc jenom velmi málo věcí má tak velkou hodnotu. Dnešní běžné počítače jsou kolem deseti tisíc, LCD kolem pěti a kopírky kolem dvaceti. A defacto nic jiného cenného člověk nepoužívá.. Dále je to také o tom, že pakliže je pro firmu nějak významný, nebude přirozeně firma vymáhat pojistnou částku navíc i na něm. Jiná věc je to třeba u bagru, ale i tak je to o pojištní. Tento typ¨pojistej uzavírá zpravidla firma i za své lidi. Takže já osobně pracuji s věcmi za statisíce, ale nebojím se, že bych za ně něco někdy musel platit. Firma je pojištěná a já s nima zásadně nedělám nic, co není v pojistné smlouvě. Takže si myslím, že tohel je skutečně zbytečné platit. I když na druhé straně, těch pět stovek nikoho nevytrhne. Je to prostě na zvýžení všech rizik...
  • 2. 5. 2011 8:37

    anonym (neregistrovaný)
    Ten původní pán "s napoleonským komplexem" jsem já.

    Vy jste evidentně nějaký polovzdělaný finanční "poradce" (rozuměj: provizní parazit), proto jste nepochopil pointu: NEEXISTUJÍ POJISTKY NA SITUACE, KTERÉ PŘESAHUJÍ FINANČNÍ MOŽNOSTI PRŮMĚRNĚ VYDĚLÁVAJÍCÍHO JEDINCE.

    Zato existuje milion pojistek na blbosti, které se pojišťovat nevyplatí. Zejména proto, že buď člověk musí studovat složité obchodní podmínky a stejně tak i podmínky, které nejsou součástí smlouvy, ale pojišťovna je jednostranně vyhlašuje, nebo nezbývá než podepsat jednostranně výhodnou smlouvu a prostě doufat.

    Drtivá většina zákazníků pojišťoven volí možnost dvě a pojišťovnám i provizním zprostředkovatelů, to vyhovuje.

    O možnosti jedna se nevyplatí vůbec uvažovat, když jde o takto malé částky. Pojistník musí disponovat relativně dobrým vzděláním nejen finančním, ale především právním. A je jen malá pravděpodobnost (spíše nulová), že nalezne nějakou nabídku, která nebude vyžadovat podpis jednostranně výhodné (pro pojišťovnu) smlouvy.

    Trh generického pojištění tedy z pohledu zákazníka nefunguje. Nabízí pro něj jen málo smysluplné produkty za nepřiměřenou cenu, s nutností slepě věřit pojistitelovi a upsat se jeho blahovůli při změně všeobecných podmínek. Pojistka je navíc zatížena provizí, která ji prodražuje až o desítky procent.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).