Hlavní navigace

Pojišťovny postupně zveřejňují Přehledy o příjmech a výdajích za rok 2016

29. 12. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 258398
S novým rokem přicházejí tradiční povinnosti. Pojišťovny postupně zveřejňují aktuální tiskopisy, které každoročně OSVČ podávají. Stahujte je na Podnikatel.cz.

Osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) jsou povinny dodat zdravotní pojišťovně, u které jsou pojištěny, Přehled o příjmech a výdajích za rok 2016. Přehled odevzdává i OSVČ, která má daň stanovenou paušální částkou, nebo OSVČ, která má příjmy ze samostatné výdělečné činnosti a není povinna daňové přiznání podávat (má nízké příjmy, příjmy zdaňované zvláštní sazbou daně apod.).

OSVČ, které nejsou povinny daňové přiznání podávat, předkládají formulář Přehled OSVČ za rok 2016 nejpozději do 10. dubna 2017. Pokud daňové přiznání zpracovává daňový poradce, je OSVČ povinna doložit přehled do 2. května 2017.

Zdravotní pojišťovny postupně aktuální tiskopisy zveřejňují. Ještě před koncem roku nabízí aktuální přehledy Česká průmyslová zdravotní pojišťovna a Revírní bratrská pokladna. K dispozici jsou jak formuláře pro ruční vyplnění, tak i formuláře interaktivní.

Stahujte přehledy na Podnikatel.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).