Hlavní navigace

Pozor na další 3 podvodné e-shopy

11. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 258398
Zákazníci by si měli dát pozor na další tři e-shopy, které jen shrábnou peníze, a zboží nedodají. Podívejte se, které to jsou.

Uživatelé internetu varují před dalšími třemi e-shopy. V rámci hodnocení internetového srovnávače Heureka.cz upozorňují lidé na online obchod www.ibko.cz, na www.televiznis­tolky.com a www.i-centrum.eu. Tyto e-shopy podle recenzí nedodávají zboží a na e-maily ani telefony nereagují. Na e-shop www.i-centrum.eu je už navíc podáno trestní oznámení.


Reference zákazníků k obchodu www.i-centrum.cz jsou vypovídající. Pozor, jsou to podvodníci, přijdete o peníze, napsal uživatel Petr. Podobně reagovala i zákaznice Zuzu: Rozhodně nedoporučuji, vylákají jen peníze a nic dál se neděje. Podvodný obchod. Podávám trestní oznámení. Včera jsem byla na policii, přidejte se i vy další podvedení, připojila se Renata, další oklamaná uživatelka.

Stejný charakter mají i příspěvky uživatelů k ostatním zmíněným e-shopům. Recenze uvedených podezřelých e-shopů na stránkách Heureky samozřejmě ponecháme, aby byly dostupné i v budoucnu, říká Kamil Demuth z internetového srovnávače Heureka.cz.

Zákazníci by tak při výběru zboží v e-shopech měli být opatrní a především v případech nízkých bezkonkurenčních cen by si měli solventnost obchodu zkontrolovat. Kromě recenzí na srovnávačích typu Heureka.cz nebo Zboží.cz lze dohledat případné podvodné e-shopy také v různých diskuzních fórech. Odborníci proto jednoznačně doporučují obětovat několik minut před nákupem prověření obchodu. “Lakmusovým papírkem”, který vás může na podezřelý obchod upozornit, je nízká cena a požadované zaplacení předem. Čtěte také: Pozor na platby předem, s podvodnými e-shopy se roztrhl pytel

Foto: www.isifa.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).