Hlavní navigace

Názory k článku Rehabilitace – placená, nebo neplacená překážka v práci?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2017 7:30

    FMach (neregistrovaný)

    Ano je to luxus a lékaři jí nepředepisují ani po úrazech či jiných příčinách kde by rehabilitace , ta kvalitní, mohla nemocného člověka vrátit zpět do plnohodnotného života. Po úraze mám poškozenou páteř a na 5 obratlích jsou plotýnky mimo svojí pozici a již jsem prodělal vyšetření a některé úkony pod CT a pak měla přijít následná rehabilitace, ale samozřejmě jako laik jsem o tom nevěděl a doktoři mi nic takového neřekli a ani nedoporučili. Po zásahu jsem mohl chodit o holi , ale nechtělo se to zlepšovat, až jsem dostal radu, abych se obrátil na jednoho specialistu na pohybový aparát. Po konzultaci jsem zjistil že jeho léčba či vlastně rehabilitace by mi mohla pomoci, ale zádrhel, pojišťovna to neproplácí a jeho služby jsou velmi drahé a jako důchodce si to nemůžu dovolit, tak jsem začal aspoň cvičit dle jeho knihy ( mimochodem i s pomůckami stála 1000 Kč) a snažil jsem se cvičit i dle videa ( dostupné na Youtube) a výsledek? Dnes po půl roce chodím , běhám a pracuji téměř bez problémů a tak jsem toto cvičení zařadil do denního programu.
    Při kontrole jsem mluvil s lidmi v nemocnici co také tam se mnou byli a ti lidé dodnes mají v podstatě stejné problémy či po částečném odeznění bolestí se jim jejich problémy vrátili. Obrátil jsem se na pojišťovnu s touto zkušeností a chtěl jsem aby tuto rehabilitaci propláceli, ale tvrdě jsem narazil. Pojišťovna nemá zájem na tom, aby byli lidé zdraví a jak jsem již předeslal ani doktoři. Smutné to zjištění a tak lidi pomozte si sami.

  • 2. 10. 2017 8:21

    Iva (neregistrovaný)

    Můžete mi prosím napsat podle čeho - koho cvičíte a o jakou knihu se jedná. Mám také problémy s páteří, je to nekonečný příběh. Děkuji.

  • 14. 11. 2017 9:53

    monika (neregistrovaný)

    dobrý den, velice se divím přístupu lékařů ve Vašem okolí. dle popisu soudím,že jde o .tzv. SM systém . v poslední době velice módní a efektivní záležitost . ve většině rehab. zařízení se najde někdo, kdo na něj má papír a může dle tohoto konceptu pacienty instruovat. pomůcky vám bohužel opravdu nikdo neproplatí .Rozšířený je již i v lázeňských zařízeních. Podmínkou je dostat se ke kvalitnímu rehabilitačnímu lékaři, který má o metodikách přehled. Setkala jsem se v praxi běžně s předpisy této metodiky a nebyl problém s úhradou od pojišťovny. Vždy záleží na tom, jak lékař na žádance definuje, co vlastně požaduje a zda na rehab. pracovišti, které navštívíte, má tuto metodiku oficiálně někdo papíry.

  • 2. 10. 2017 7:45

    Michal (neregistrovaný)

    Dneska Vám soukromník nedá propustku ani k normálnímu doktorovy,protože u soukromníků se na propustky a Zákoník Práce nehraje.Takže chtít volno na rehabilitaci je nesmysl.Nakonec nelékařské rehabilitace bývají i odpoledne,někdy až do večera,takže např.pro mě to problém není.Navíc v Tišnově na Penzionu pro důchodce máme skvělý tým rehabilitačních holek v čele s paní Emílií Vallovou a tam je to super.

  • 2. 10. 2017 10:59

    Lada (neregistrovaný)

    Já pracuju v soukromé firmě a všechny zaměstnance k doktorovi i na rehabilitaci normálně pouštíme, i když je to v pracovní době.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).