Hlavní navigace

Názor k článku Konec části vstupních lékařských prohlídek. V čem ještě vláda podnikatelům uleví? od Pepíček - pan Tesařík popletl "preventivní" za "pracovnělékařské", což je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 9. 2022 11:43

    Pepíček

    pan Tesařík popletl "preventivní" za "pracovnělékařské", což je velký rozdíl a vy jste to uvedl na správnou míru.
    Ale praxe bohužel je různá a změna zákona žádoucí. Proč musí doktoři 1x ročně chodit na prohlídky pracovišť u 2. kategorie, jsem nikdy nepochopil. U kancelářských 1x za dva roky je taky úsměvné.
    Covid nám ukázal, že lékaři jsou potřební jinde, ne si jezdit po kdejaké dílně, kde stejně nic neuvidí a jen ztrácí čas.
    Sehnat firemního doktora je taky nadlidský úkol, není výjimka, když vám hygiena sežene doktora 100 km od pracoviště a vy jste povinen tam poslat kdejakého "dělníka", aby si vystál frontu, změřili mu tam tlak, plácnul tisícovkou, převzal orazítkovaný papír a valil zpět na pracoviště. Že doktor tu dílnu v realitě neviděl, je samozřejmé.
    Určitě hrozí riziko žalujícího zaměstnance pro nemoc z povolání, zaměstnavatel žalobu přesune na firemního doktora, a to je i jeden z důvodů, proč to doktoři nechtějí dělat pro malé zaměstnavatele, riziko je pro ně zbytečné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).