Hlavní navigace

Malé španělské bistro rozmazluje Pražáky. Ručně nakrájí šunku a doveze ji až domů

7. 2. 2023

Sdílet

Bistro specializující se na španělské speciality chce zaujmout netradiční nabídkou, která by měla potěšit mlsné jazýčky obyvatel Prahy. 

Jamonarna jim nabízí tzv. tapas boxy, kterým vévodí především ručně krájená šunka ale i další španělské speciality jako jsou sýry Manchego, pesto, Chorizo Ibérico de bellota, pečená paprika a další. Malé bistro se tak pouští do nabídky, která na první pohled vypadá jako neobvyklá, ale mezi zákazníky byl o ni zájem.

Potvrdil to serveru Podnikatel.cz majitel Spanish wine & food bistra Jamonara Jan Holemý, který byl již dříve hostem serveru Podnikatel.cz. Podle něj se tapas boxy vyrábějí až na základě objednávky. Zákazník tak na stůl dostane šunku, která se krájela teprve před pár desítkami minut. O rozvoz se postará Liftago a nově také doručovací služba Wolt. 

Krájí a prodávají španělskou šunku. Zákazníci za nimi dojíždějí i kilometry daleko Přečtěte si také:

Krájí a prodávají španělskou šunku. Zákazníci za nimi dojíždějí i kilometry daleko

Start španělského bistra rozjela až covidová pandemie. Jak jsme již psali, Jan Holemý se svou manželkou opustili pohodlná místa korporátního managementu, aby si splnili sen a věnovali se specialitám, které měli sami velmi oblíbené. 

Ve Španělsku měla naše firma pobočku, a nějaký čas jsem tam proto pobýval. Navíc jsme i dost cestovali a v případě Španělska to byl až transcendentální zážitek, řekl v rozhovoru Holemý. 

Ten se ve svém bistru specializuje i na pořádání kurzů pro ruční krájení šunky, které jsou vyprodány i několik měsíců dopředu. Překvapilo mě, jak extrémně zruční v krájení jsou například strojní inženýři, prozradil Jan Holemý, který se navíc věnuje i začínajícím podnikatelům a pomáhá jim radami nastartovat jejich vlastní byznys. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).