Hlavní navigace

Exportérům pomůže Česká exportní banka. Nabízí také zvýhodněné podmínky

27. 3. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká exportní banka v této době poskytuje klientům veškeré služby v plném rozsahu a je připravena exportérům pomoci.

Ve spolupráci s exportní pojišťovnou EGAP Česká exportní banka nabízí finanční produkty a služby za zvýhodněných podmínek.  

Je tak připravena pomoci všem exportérům, a to bez ohledu na velikost firmy, především poskytnutím produktů, které podpoří vývoz českého zboží do zahraničí. Konkrétně se jedná o předexportní financování, financování zahraničního odběratele, odkup pohledávek a bankovní záruky. 

Předexportní financování můžete využít, pokud začínáte připravovat výrobu pro exportní zakázku, ale potřebujete prostředky na nákup materiálu, pořízení nového stroje a vybavení nebo pokrytí mzdových nákladů. Česká exportní banka poskytne úvěr i vašim zahraničním odběratelům majícím zájem o vaše výrobky a služby a hledajícím vhodnou formu financování pro jejich nákup. Odkup pohledávek vám pomůže, pokud potřebujete snížit objem pohledávek v účetní bilanci, zvýšit likviditu bez nutnosti čerpání dalšího úvěru nebo prodloužit vašim odběratelům splatnost pohledávek. 

Banka dále nabízí řadu záručních produktů, které pomohou např. uvolnit cash-flow při nákupu zásob od vašich zahraničních dodavatelů nebo v případě, kdy nechcete čekat na poslední část platby za vámi dodané zboží (tzv. zádržné) a rádi byste dostali zaplacenou celou částku hned. Zaměstnanci České exportní banky jsou v těchto dnech k dispozici na svých telefonních číslech i mailových adresách. Pokud to podmínky dovolí, tak jsou možná i osobní jednání.

Podívejte se na další úlevy tuzemských bank: 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).