Hlavní navigace

Malí podnikatelé mohou vyřešit EET přenosným zařízením. Podívejte se na nabídku

11. 3. 2020
Doba čtení: 10 minut

Sdílet

Ilustrační obrázek
Menší podnikatelé si při plnění povinností spojených s EET mohou vybrat z několika možností. Jednou z nich jsou mobilní pokladny, podívejte se na přehled.

Mezi podnikatele, kteří cestují nebo zkrátka potřebují mít zařízení s EET po ruce, zpravidla patří řemeslníci, lékaři a další. Ti ocení takzvané All-In-One řešení, jehož hlavní výhodou je spojení pokladny a tiskárny účtenek. 

Conto Mobile

Pro potřeby malých podnikatelů, kteří často cestují, ve společnosti Consulta Bürotechnik vyvinuli malou, lehce přenositelnou a 100% spolehlivou pokladnu. Má název Conto Mobile a jedná se o kompletní řešení složené z pokladního terminálu Sunmi V1S a pokladní aplikace Conto Mobile. Tato pokladna je mezi podnikateli oblíbená pro svoje nízké pořizovací náklady, malé rozměry, velmi jednoduché ovládání (které lze snadno upravovat podle potřeb a preferencí daného podnikatele), popisuje Jakub KoneckýConsulta Bürotechnik. Pokladnu je možné připojit k internetu prostřednictvím wifi nebo přes mobilní síť a její součástí je tiskárna účtenek.


Consulta

Conto Mobile

Pořizovací cena EET pokladny Conto Mobile s terminálem V1S je 8 458 korun a podnikatelé už dále neplatí žádné paušály ani měsíční poplatky. V ceně je servis a podpora. Podnikatelé se nemusí bát zvyšujících se tarifů, nevýhodných smluv ani odesílání jejich dat třetím stranám, dodává Jakub Konecký.

Dotykačka MOBILNÍ 5,5"

Dotykačka MOBILNÍ 5,5" je novinka od Dotykačky. Jedná se o lehké přenosné zařízení s integrovanou tiskárnou, které vydrží bez nabití celý den nebo ho můžete dobíjet v praktické dokovací stanici. Tiskárna má až dvakrát větší kapacitu pokladního kotoučku a internetové připojení je zde zajištěno přes wifi nebo pomocí datové karty mobilního operátora. 


Dotykačka

Dotykačka MOBILNÍ 5,5"

Pokladna stojí 5 945,94 korun a na výběr jsou tři druhy licencí lišící se nabízenými funkcemi. Jsou v cenové relaci 273 – 990 Kč měsíčně. „Všechny licence je možné rovněž dlouhodobě předplatit a bez závazků využívat a aktuálně je možné s každým předplatným na 14 a více měsíců získat pokladny zdarma,“ doplňuje Lucie Jakubíková, Marketing manager z Dotykačka ČR. Cena kromě samotného programu zahrnuje non-stop telefonickou technickou podporu, všechny dostupné aktualizace, a to včetně případných legislativních změn, zapůjčení náhradního zařízení zdarma v případě reklamace a vzdálenou správu, díky které je možné pokladnu na dálku ovládat např. z pohodlí domova.

EKONOM účtenka

EKONOM účtenka od Elisoftu představuje kompletní EET řešení se zařízením a pokladní aplikací. Toto zařízení disponuje integrovanou 58mm tiskárnou a pokladní aplikací EKONOM účtenka. Podnikatel zde má k dispozici předdefinovaný ceník zboží a služeb podle druhu jeho podnikání, který si může dle libosti přizpůsobit. Počet položek ceníku a vystavených účtenek je zde neomezený. Dále má podnikatel k dispozici přehledy tržeb a adresář klientů s poznámkami a historií prodeje. Může také sdílet zařízení mezí vice účty (multi ičo) a přijímat platební karty pomocí terminálu Sumup a mnoho dalších běžných funkcí, vyjmenovává Ondřej PoláchElisoft.


Elisoft

EKONOM účtenka

V nabídce jsou dvě varianty, které se liší délkou předplatného. První varianta je za 6 199 korun a má v sobě předplatné aplikace do konce roku 2020. Druhá varianta za 8 699 Kč pak obsahuje předplatné aplikace do konce roku 2021. Po vyčerpání tohoto předplatného podnikatel platí měsíčně 249 korun, přičemž může využít roční platbu s 1 měsícem zdarma. Předplatné je možné mimo sezónu pozastavit nebo kdykoliv bez sankcí zrušit. V ceně předplatného je podpora na aplikaci s možností vzdáleného přístupu, vzdálené zprovoznění a instalace certifikátu, doživotní zálohování a synchronizace dat na vzdálený server, doživotní legislativní i funkční aktualizace aplikace, upřesňuje Ondřej Polách. 

V případě problému se zařízením nabízí také službu výměny kus za kus na pobočkách ve Zlíně a Plzni a do budoucna i v dalších městech. Pořízení je možné na e-shopu a po doručení balíčku může podnikatel využít služby vzdáleného zprovoznění a instalace certifikátu v ceně řešení nebo si připlatit za službu instalace a zaškolení na místě.

Kritéria spojená s výběrem pokladny najdete v článku Lámete si hlavu nad tím, podle čeho vybrat EET zařízení? Nepřehlédněte naše rady

KASA FIK 4G Lite

Populárním řešením pro malé podnikatele od KASA FIK je KASA FIK 4G Lite. Jedná se o malé a mobilní allinone zařízení s tiskárnou, kde se neplatí měsíční platby. Pořizovací cena je 6 048,79 korun a servis a podporu zajišťuje partnerská síť po celé republice. Zařízení má celoživotní licenci programu KASA FIK Lite, zabudovanou tiskárnu a mobilní nebo wifi připojení s podporou 4G LTE mobilní sítě. Nabízíme možnost pořízení z online e-shopu nebo lidé mohou objednávat přímo v regionu. Máme 200 obchodních partnerů po celé ČR, říká David Obhlídal, CEO a jednatel z KASA FIK.


KASA FIK

KASA FIK 4G Lite

KASAmax Mobile MAXi2000 5.5"

KASAmax nabízí spoustu variant řešení. Samotná mobilní aplikace vyjde na 124 korun za měsíc, u hardwardu v podobě aplikace + termotiskárny ceny začínají od 2 780 Kč. „All-In-One“ řešení v podobě KASAmax Mobile MAXi2000 vyjde na 6 037,90 Kč. Pokladní sestavu lze pořídit společně s předplacenou pokladní aplikací KASAmax Mobile na 6, 12 měsíců nebo formou doživotní licence. Zákazník, který si vybere řešení „All-In-One“, má v ceně zařízení a aplikaci na 6 měsíců nebo dle výběru. 


KASA Max

ASAmax Mobile MAXi2000

„Pro funkční provoz zákazník již potřebuje mít jen přístup k internetu. Ten si buď řeší za pomocí místní wifi, nebo máme v nabídce i zvýhodněný datový tarif v ceně 99 Kč za měsíc,“ vyjmenovává Martin Laštovica, expert na EET a obchodní ředitel KASAmax. Zákazníkům nabízí KASAmax zaškolení zcela zdarma, a to i kompletní nastavení. Dále nabízí servis a podporu a zákazníci dostávají pravidelné aktualizace aplikace.

Lynx Mini EET pokladna

Společnost Lynx nabízí podnikatelům, kteří cestují a nevyužívají stálou provozovnu, dvě varianty zařízení. První z nich je kombinace aplikace EET pro Android s malou mobilní tiskárnou. Ta komunikuje se zařízením přes Bluetooth a její pořizovací cena je od necelých tří tisíc. Druhou variantou je kompaktní dotyková pokladna s vestavěnou tiskárnou a aplikací EET, jako je například LYNX Mini EET pokladna s Wi-Fi a 57mm tiskárnou. Samostatné pokladny se zpravidla připojují přes mobilní data (mají slot pro SIM 3G/4G), případně lze použít i hotspot z vlastního telefonu, doplňuje Roman Antes, Senior marketing manager ze společnosti eD system vyrábějící Lynx pokladny


Lynx

LYNX Mini EET

Zařízení od Lynx jsou bez měsíčních poplatků, tlačítková pokladna stojí od 5 990 korun a dotykové pokladny stojí od 6 990 Kč. V ceně zařízení jsou aktualizace a technická podpora na telefonu v případě potíží. Ke všem pokladnám je vydán přehledný obrázkový český návod, podle kterého zvládne zařízení nainstalovat skoro každý.

Markeeta Pay

Pro podnikatele, kteří chtějí vstup do EET spojit s rozšířením služeb svým zákazníkům o akceptaci platebních karet, nabízí Smart Software MARKEETA Pay, což je mobilní EET pokladna kombinovaná s platebním terminálem. Jedná se o plnohodnotnou pokladnu, nikoliv jen o bankovní platební terminál s možností EET. Má tedy výrazně jednodušší ovládání než běžné platební terminály. Podnikatelé mohou využít také pokladnu MARKEETA Mini, která se vyznačuje jednoduchou obsluhou, nízkou hmotností a dlouhou výdrží baterie.  


Markeeta

Markeeta Pay

Pořizovací cena tiskárny by byla 7 990 Kč, ale podnikatelé si ji mohou pořídit za 1 Kč s tím, že po dobu 24 měsíců hradí měsíčně poplatek ve výši 399 nebo 499 Kč. V tomto poplatku je obsažen balíček služeb Basic, SIM karta pro zajištění připojení pokladny k internetu a úvodní instalace pokladny v hodnotě 990 Kč zcela zdarma. Ve všech balíčcích služeb je obsažena zákaznická podpora telefonem a online, legislativní a funkční aktualizace, vzdálená správa pokladny a zálohování dat. U pokladen za 1 Kč je v ceně platby i SIM karta s datovým tarifem a úvodní instalace pokladny u podnikatele na místě, upřesňuje Hynek Pášma, obchodní ředitel Pokladny MARKEETA

O2 eKasa Kompakt

O2 eKasa Kompakt je lehké mobilní řešení včetně zabudované tiskárny, platebního terminálu a připojení k internetu. Je vhodné také pro stánkový prodej, protože vydrží být nabité celý den a je jenom o něco těžší než běžný mobilní telefon. Díky bezhotovostnímu platebnímu terminálu mohou zákazníci podnikatelům platit bezdotykově platební kartou, mobilním telefonem i chytrými hodinkami. Další výhodou pro podnikatele je, že při využití tohoto terminálu je poplatek poloviční (0,99 %) než u běžné banky, dodává Milan Hába, manažer projektu O2 eKasa.  

Nejmenší podnikatelé mohou využít také zvláštního režimu. Zjistěte o něm více: Zvláštní offline režim EET: Velký přehled častých otázek a odpovědí

Pořizovací cena O2 eKasy Kompakt je 6 044 korun a k zařízení si podnikatelé mohou vybrat ze dvou tarifů Tarif eKasa nebo Tarif Mini. U prvního tarifu platíte podle toho, kolik u vás daný měsíc zákazníci zaplatí kartou a pohybuje se od 0 do 603,79 Kč. V případě Tarifu Mini platíte jen za účtenky, které vystavíte, a je tak vhodný pro ty, kteří měsíčně nevydají příliš účtenek. Za tarif Mini zaplatíte měsíčně minimálně 99 Kč bez DPH, v ceně máte vždy 5 účtenek zdarma. Za každou další vystavenou účtenku zaplatíte 19 Kč bez DPH a maximální měsíční cena je 800 Kč bez DPH, a to i když vystavíte stovky účtenek, konkretizuje Milan Hába. Pro O2 eKasu Kompakt nabízí operátor servis i podporu a při zakoupení řešení zákazníkům zdarma pomohou na prodejně se zprovozněním pokladny zdarma. 


O2

O2 eKasa Kompakt

ProfiPAD Plus

ProfiPAD Plus od společnosti Solitea má v sobě integrovanou tiskárnu na účtenky a běží na něm bezplatná aplikace ProfiÚčtenka. Ta umožňuje velmi jednoduše vystavit pokladní doklad a odeslat informaci do EET, má neomezený počet položek a skupin zboží a podporuje finanční i položkový prodej. Zařízení má také dlouhou výdrž baterie. Podnikatel se nemusí bát, že mu uprostřed prodejní doby například na trhu přestane zařízení fungovat. Za pár týdnů si podnikatelé také budou moci propojit zařízení s oblíbeným platebním terminálem SumUp, dodává Róbert Krupa, manažer marketingu ze Solitea Česká republika.

Cena pokladny ProfiPAD Plus je 6987,75 Kč a dále se neplatí žádné další poplatky ani měsíční paušal. V ceně je pak jen samotné zařízení a bezplatná podpora, která je určena pro aplikaci Profi Účtenka. Pořízení zařízení probíhá online. Pokladnu nakoupí přes náš e-shop, dorazí jim zařízení, na kterém je už nainstalovaná ProfiÚčtenka, stačí se po jejím spuštění registrovat, nahrát EET certifikát a začít prodávat, popisuje Róbert Krupa.


Solitea

ProfiPAD Plus

Terminál od T-Mobile

T-Mobile nabízí menším podnikatelům tiskárnu s aplikací, jejíž výhodou je nízká pořizovací cena a rozměry. Náročnějším je pak určen terminál akceptující platební karty. Toto zařízení umožňuje tedy akceptaci karet, pokladní funkce a tisk účtenek. Cena terminálu je 9861,50 Kč a měsíční platby se odvíjejí od typu zařízení a pohybují se od 155 do 530 korun. V ceně je technická podpora v případě potíží, garance aktualizace firmware aplikace. Tedy ručíme za to, že pokud se např. změní zákonná povinnost, aplikace/zařízení ji vždy bude splňovat, potvrzuje Kateřina Mikesková, Public Relations Specialist z T-Mobile Czech Republic.


T-Mobile

Terminál

Přehled mobilních EET pokladen

Nabídka mobilních EET pokladen
Název zařízení Společnost Některé funkce Pořizovací cena (včetně DPH) Měsíční tarif (včetně DPH) Možnosti servisu a podpory Pořízení
Conto Mobile Consulta malé rozměry
jednoduché ovládání
rozhraní USB-C, slot na SIM
8 458 Kč servis a podpora e-shop pobočka ve Vyškově pomocí sítě dealerů
Dotykačka MOBILNÍ 5,5" Dotykačka snadná instalace rychlé zadávání a tisk účtenek
4G + Wi-Fi datové připojení
5 945,94 Kč 273 – 990 Kč non-stop telefonická technická podpora všechny dostupné aktualizace vzdálená správa e-shop zákaznická infolinka osobně na showroomu v Praze přes obchodní zástupce
EKONOM účtenka Elisoft ceník zboží a služeb neomezený počet položek ceníku
možnost sdílení mezi více účtů
6 199 Kč/ 8 699 Kč 249 Kč podpora aplikace možnost vzdáleného přístupu doživotní legislativní i funkční aktualizace aplikace on-line s možností vzdáleného zprovoznění, případně placená služba instalace a zaškolení
KASA FIK pokladna 4G Lite KASA FIK podpora 4G LTE mobilní sítě neomezeně účtenek časově neomezená funkčnost bez omezení a paušálů 6 048,79 Kč servis a podpora e-shop obchodní partneři
KASAmax Mobile MAXi2000 5.5" KASAmax velká kapacita baterie
rychlá odezva termální tisk
6 037,90 Kč 240,79 Kč servis a podpora
pravidelné aktualizace aplikace
na prodejně online na e-shopu telefonicky
LYNX Mini EET pokladna Lynx individuální přihlášení až pro 16 pokladních možnost správy přes webové rozhraní jednoduché nastavení slev, přehledů a uzávěrek od 5 099 Kč aktualizace
technická podpora na telefonu
v síti prodejců eDprofi.cz, Alza.cz nebo EET-pokladny.cz
Markeeta Pay Smart software internet (WiFi, 4G / LTE) umožňuje přijímat platby platebními kartami možnost nabíjení přes dobíjecí kolébku 7 990 Kč/1 Kč od 399 Kč zákaznická legislativní a funkční aktualizace vzdálená správa pokladny zálohování dat osobně na prodejnách
u partnerů v regionech online na eshopu
na vybraných e-shopech
O2 eKasa Kompakt O2 okamžitý přehled o tržbách snadné reporty tržeb a DPH exporty přímo pro účetní 6 044 Kč 0–968 Kč servis a podpora prodejny
webové stránky O2
ProfiPAD Plus Solitea aplikace ProfiÚčtenka
dlouhá výdrž baterie
rychlá tiskárna
6 987,75 Kč podpora e-shop
Terminál  T-Mobile sdílení dat mezi více zařízeními pohodlná správa v internetovém portálu 9 861,50 Kč 155–530 Kč technická podpora v případě potíží, garance aktualizace firmware aplikace v řešení

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).