Hlavní navigace

exPRESS: Internet Mall se obrátil s námitkou na ÚOHS. Uspěje?

29. 11. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
V prostředí e-byznysu přituhuje. Po oznámení chystané fúze e-shopů Kasa.cz a Obchodní dům.cz se na antimonopolní úřad obrátila s námitkou společnost Internet Mall. Chystaný holding se jí nezamlouvá, může ohrozit její pozici.

Internet Mall podal k antimonopolnímu úřadu námitku proti fúzi e-shopů Kasa.cz a Obchodní dům.cz »

Dosavadní největší tuzemské seskupení e-shopů společnost Internet Mall podala k antimonopolnímu úřadu námitku proti spojení e-shopů Kasa.cz a Obchodní dům.cz. O fúzi již dříve server Podnikatel.cz informoval. Pokud úřad spojení povolí, stane se zřejmě nově vzniklý holding jedničkou na trhu mezi e-shopy. Čtěte více: Kasa.cz se spojí s e-shopem Obchodní dům.cz, vytvoří holding

A to se nelíbí jeho konkurentovi. Že se nově proti fúzi objevily námitky, ví i Kasa.cz. ÚOHS o fúzi ještě nerozhodl, avšak víme o tom, že nějaké námitky se objevily, potvrdila Jitka Součková, marketingová manažerka Kasa.cz, pověřená komunikací majetkového propojení Kasa.cz a Obchodní dům.cz.

Ano, v rámci uvedeného správního řízení se v současné době zabýváme jednou podanou námitkou. Identitu jejího podavatele však nemůžeme zveřejňovat, neboť v této fázi nelze předjímat, zda nepůjde o obchodní tajemství, uvedl na přímý dotaz business serveru Podnikatel.cz Martin Švanda z odboru vnějších vztahů ÚOHS.

Business serveru Podnikatel.cz se ovšem podařilo zjistit od důvěrného zdroje, který si nepřál být jmenován, že námitku podala společnost Internet Mall. Jako argument námitky údajně firma uvedla, že holding Kasa.cz a Obchodní dům.cz zvýší po fúzi ceny pro konečné zákazníky. Sama společnost Internet Mall se odmítla k celé situaci vyjádřit. Kroky naší konkurence nekomentujeme, sdělil serveru Petr Král, marketingový ředitel Internet Mall. Čtěte více: Kasa.cz popřela převzetí firmou HP Tronic, fúzovat ale bude

exPRESS - Koleje 01
Finanční krize

Další stát v recesi, tentokrát Německo

Jeho ekonomika ve třetím čtvrtletí klesla o 0,5 %. Hlavním důvodem je ponejvíce pokles zahraničního obchodu.

Krize se vyžádala další oběť. Do recese padlo i Švédsko

Švédské HDP kleslo ve druhém čtvrtletí po sobě o 0,1 %, což technicky značí recesi. Skandinávský stát se do tak nepříznivé ekonomické situace dostal poprvé od roku 1993.

Británie má další protikrizové opatření – dočasně sníží DPH

Britská vláda přechodně sníží daň z přidané hodnoty ze 17,5 na 15 %. Nižší sazba se bude vztahovat na alkohol, tabák a benzín. Krok má být dalším z ekonomických opatření v rámci balíčku na podporu národního hospodářství.

Mezinárodní měnový fond: Ekonomika ČR poroste méně než 2% tempem

Zpráva, kterou vydal Mezinárodní měnový fond (MMF) říká, že by ekonomika České republiky měla příští rok růst pouze necelým 2% tempem. Je to zatím nejméně příznivá prognóza, která se snaží běh naší ekonomiky odhadnout.

Evropská komise přináší záchranný balík – pomoc dostanou i automobilky

Evropská komise dnes schválila záchranný balík, jehož náklady sahají ke 200 miliardám eur. Opatření učinila pro oživení ekonomického růstu členských zemí.

exPRESS - Koleje 02
Legislativa a státní správa

Senátoři dali zelenou zvýšeným garancím vkladů

Vklady v bankách tedy budou pojištěny až do 50 tisíc eur. Dosud se garance vztahovala na částky do poloviční výše.

Vláda schválila zákon o cenách, cestovky si oddechly

Cestovní kanceláře podle novely budou muset uvádět souhrnnou konečnou cenu i její jednotlivé složky. Výjimku ovšem tvoří letecké zájezdy, u kterých cestovky dopředu neznají výši palivových příplatků, či letištních tax.

Příští rok se inspekce zaměří na maloobchody, restaurace a ubytovací zařízení

Rozhodly tak na náměty ze strany veřejnosti, která v posledních dvou letech stále častěji upozorňuje na porušování pracovněprávních předpisů.

exPRESS - Koleje 03
Provoz firmy

Elektřina v příštím roce podraží, plyn by nemusel

Podle zpráv Energetického regulačního úřadu by počátkem roku cena elektřiny měla vzrůst. ČEZ plánuje zvýšení o necelých 10 %, E.ON Distribuce dokonce o více než 16 %. U plynu jako komodity by mohlo během roku 2009 dokonce dojít ke snížení ceny díky časovému posunu.

Daně x

Říman svolá kvůli zdražení elektřiny schůzku s energetiky a podnikateli

Důvodem pro svolání schůzky se stalo ohlášené zdražení cen elektřiny v roce 2009.

Polovina českých firem nebude zvyšovat platy zaměstnancům

Třetina nadřízených bude přidávat pouze o znehodnocení peněz inflací, tedy zhruba o 3,5 %, vyplývá z průzkumu Hospodářské komory ČR. Šlo by tak o nejpomalejší růst platů v historii české ekonomiky.

Kdo podle vás může za současnou finanční krizi?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).