Hlavní navigace

Názory k článku Povolání: Česká prezidentka? Proč jsou mužské volby špatná vizitka i pro byznys

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 1. 2018 7:29

    Patriarcha (neregistrovaný)

    Nevím že by někdo bránil jakékoliv ženě sehnat 50 tisíc podpisů a kandidovat na prezidentku. Rozhodně nesoulasím s tím že jsou ženy u nás diskriminovány. Vždy mají možnost volby co budou studovat a jakým směrem se bude jejich kariéra ubírat.
    Ať se autorka jde podívat na strojní nebo elektro univerzitu, spočítá všechny (čtyři) studentky a zjistí si jak vysoké procento potom pracuje v oboru a bude překvapená. Taky se nabízí otázka proč je tak málo učitelů v MŠ a zdravotních bratrů?
    Ale ono je kjednodušší vybudovat si vlastní kariéru na plivání po mužích a rozšiřování fám o mužském světě.

  • 18. 1. 2018 8:25

    aster (neregistrovaný)

    To, že mají ženy svobodnou volbu povolání, je fakt. Ale vždycky se najde dost pitomců, kteří budou těm holkám předhazovat, že na to nemají, i když to není pravda - dokonce přímo ve škole je učitelky odrazují od studia těchto oborů a co se týče zaměstnání, tam je to úplně na pytel - jsou obory, kde si žena musí vybrat - kariéra nebo rodina a když to udělá a rodí třeba na prahu 40 nebo vůbec, tak se zas najdou kritici, kteří na ni ukazují prstem.
    A proč je tak málo učitelů v MŠ? Když pomineme tolik omílaný plat, tak není moc chlapů, kterým se chce den po dni skákat kolem pištící drobotiny, nehledě na to, že by se většina mužů styděla za takovou "kariéru".
    Tendence cpát ženy do vedení nebo politiky na základě jakýchsi kvót - to je cesta do pekel - hlavně pro ženy. Pak totiž musí ty opravdu schopné dokazovat, že tam nejsou právě jen kvůli těm kvótám...

  • 18. 1. 2018 12:03

    Miroslavek (neregistrovaný)

    ..ve všech ùctě k ženám. ) žena do vysokých politických hrátek nepatří. Viz: Angela M.-více škody než užitku.

  • 18. 1. 2018 12:58

    aster (neregistrovaný)

    Makrela není žena...kdoví, jestli má vůbec chromozomální strukturu XX - nemá totiž děti, takže to klidně může být nějaký hybrid...
    Ženy mají často problém, že místo aby emoce využily, nechají se jimi ovládat - pokud to žena umí, je to silná zbraň.
    Bohužel do politiky většinou lezou právě ty ženy, které na to, aby "dělaly" politiku, z různých důvodů nemají.
    Já to řeknu ještě jinak - do politiky nepatří nikdo, kdo na to nemá - bez ohledu na pohlaví. A teď je otázka, co to je, "mít na to". Dneska se dá říct, že tam nepatří 95% současných politiků - včetně nejvyšších postů - a to jim ještě hodně lichotím...
    Taky není oč stát - vy si dovedete představit, že byste se musel dohadovat s tou smečkou idiotů, kteří dneska (a nejen dneska) dřepí ve vládě? Jak dlouho tam tak může normální člověk vydržet, než mu střelí saze, nebo než ho ta pakáž sežere zaživa...já myslím, že na to, aby člověk dělal politika, musí být speciálním způsobem postižen - a to hned v několika směrech.

  • 18. 1. 2018 15:50

    jezevec (neregistrovaný)

    žen je v populaci více než mužů. takže žena prezidentem není především proto, že ženy nevolí ženy. kdyby ženy volily ženy, bylo by jich na všech volených pozicích, počínaje starostou a zastupitelstvem v místě bydliště, přes poslance, až po nejvyšší státní orgány a vládu - vždy početně více než mužů. a samozřejmě dle stejné aritmetiky by i přímo volený prezident (a všechny posty volené většinově, například senát) musela vždy být žena.
    takže proč tomu tak není, není otázka pro muže, ani imbecilní filipika o společnosti - ale je to dotaz pro ženy. proč ženy nevolí ženy? je vás víc.

  • 18. 1. 2018 16:34

    aster (neregistrovaný)

    jezevec
    To je možná trochu zkreslený pohled, ne? Pokud by se mezi kandidáty našla žena, která by byla osobností, nevěřím, že by jí ženy nedaly hlas - proč by to měly dělat? Myslíte, že by snad žárlily?
    Asi by se takové našly, ale nevěřím tomu, že by takto uvažovala většina žen - vždyť by byly samy proti sobě. V tom to není.
    Osobně znám pár (3) úspěšných starostek - bývalých i současných, některé byly zvoleny znova.
    Senát je zbytečné harakiri, poslanecká sněmovna je jen o málo lepší. Možná se schopné ženy do takových pozic prostě nehrnou. Právě proto, že jsou schopné - dělat i něco jiného, smysluplnějšího, než se zbytečně hádat s hromadou blbců, kterým většinou jde jen o ty prachy.

  • 19. 1. 2018 10:55

    jezevec (neregistrovaný)

    sám tedy dokazujete, že ženy o funkce nemají zájem - protože pokud o ně mají zájem (a nabídnou na ně objektivně kvalitní kandidátky), snadno dosáhnou zvolení. nikdo jim tedy neubližuje, nebrání, neškodí - a nějaké kovkokvoty jsou leda ku škodě těm schopným a inteligentním ženám, které se na svoje funkce a místa dostaly pro svoje schopnosti, a ne pro to co mají mezi nohama. tak na co ty kecy o špatných mužích. jsou to především ženy, kdo nemá zájem.

  • 19. 1. 2018 12:05

    aster (neregistrovaný)

    jezevec
    Já přece nic dokazovat nechci - vždyť na to máme stejný názor. Koneckonců blbci ve sněmovně jsou přece obojího pohlaví...
    Mně by ani nenapadlo obhajovat nějaké kvóty - a to na cokoliv, protože to považuju za blbost.
    Schopnosti přece nejsou o pohlaví, ale o tom, co má kdo v hlavě - bohužel se vždycky najde dost jedinců obou pohlaví, kteří svou neschopnost vysvětlují tím, že to které pohlaví dostává z nějakých důvodů přednost - to je prostě fakt a vyskytuje se to na všech úrovních - 100% jste se s tím už x setkal - je to k vzteku, ale asi se s tím nedá nic dělat. A ty kvok-kvoty jsou produktem komplexu méněcennosti, ničeho jiného. A méněcenný se může cítit stejně tak chlap, jako ženská - čím výše je takový člověk postavený, tím větší blbost a většího rozsahu z toho vznikne.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).