Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku S matematikou se trápí i ministerstvo financí. Změny #EET hájí chybnými výpočty od Ivan - Dneska už všichni víme, že EET nepřineslo do...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2018 9:01

    Ivan (neregistrovaný)

    Dneska už všichni víme, že EET nepřineslo do státního rozpočtu nic. Výběr DPH pokulhává za hospodářským růstem. EET mělo ve skutečnosti přinést nemalý profit jedné nejmenované osobě, která se o jeho prosazení zasadila a to se zela určitě stalo. Provize z profitu z prodeje cca jednoho milionu registračních pokladen nakoupených v Číně za cca 1500,- Kč za kus a Čechách prodaných za průměrných 25000,- za kus je jistě obchod, který na párkách neuděláte, ani kdybyste se postavil na hlavu. A to nepočítám velkou pomoc O2, které to její skomírající byznys postavilo na nohy.
    To málo, co by na EET pomohlo podnikatelům bylo oproti Chorvatskému modelu vypuštěno. V Chorvatsku odpovídá za evidenci EET účtující zaměstnanec a v případě nevydání účtenky oprávněně popotahují jeho. Proto se Vám taky nestane, že byste na zmrlinu nedostali účet. Zato v Čechách odpovídá majitel, takže zaměstnanec nevydá účtenku, shrábne prachy do kapsy a pokutu zaplatí majitel.

  • 2. 6. 2018 9:53

    až naprší a uschne (neregistrovaný)

    A čemu se divíte? Stačí, když se podíváte, kdo dnes řídí státní správu a koho si ovčané volí do Parlamentu? Nejde o žádnou kvalitu, ale předem tolerovanou kvantitu. Typický příklad zákon o státní službě. Tak dlouho se o něm žvanilo a neustále jeho přijetí odkládalo, až ve státní správě nezůstali ti nejlepší a odborně nejzdatnější úředníci, ale ti nejneschopnější anebo všehoschopní, kterým Sobotkova vláda pod taktovkou Bruselu tu definitivu přiklepla. A všechny ty neziskovky a další bojovníci proti korupci říkali, že někomu tu definitivu vláda dát musela a že i oni budou jednou ti profesionálové­...OUha, jsou tři roky od účinnosti a kde vidíte ty profesionály - až na pár čestných výjimek. Všichni tu naříkají na úředníckou zvůli, šikanu, ale aby někdo defenestroval ministra vnitra nebo náměstka pro státní službu, pod které úřednícká šlechta nyní spadá, to nikoho nenapadne. To samé Bureš - doma nadává na EU, spousta slabomyslných nebo jednoduše uvažujících ovčanů s volebním právem mu za to tleská a volí ho, ale jakmile přijede do Bruselu, kde se prý na rozdíl od Sobotky anglicky domluví, odkýve jim fiskální pakt bez mrknutí oka a v parlamentu ho nechá projednat jako zákon o postavení psí boudy. Dokud budou ve volbách za ty myslící rozhodovat mraky jednoduchých a nemyslících a volební právo jednoduchého nebo duševně zaostalého, který nebyl zbaven svéprávnosti, bude mít stejnou váhu jako volební právo normálně uvažujícího člověka, nezmění se GUBERNII BUREŠOV lautr nic.

  • 5. 6. 2018 17:33

    Kusaj (neregistrovaný)

    Co to plácáte? Víte, kolik byl v minulém roce růst HDP a kolik DPH. Kdybyste to věděl, tak byste nemohl žvatlat takové nesmysly. Inkaso DPH předběhlo ekonomický růst hodně silně

  • 5. 6. 2018 19:32

    Nekusaj (neregistrovaný)

    Kusaji, když už jsi tak blbej, že píšeš “anonymně” do diskuze z IPiny ministerstva financí, tak se aspoň vyjadřuj zdvořile. Šašku.

  • 5. 6. 2018 17:39

    Kusaj (neregistrovaný)

    Takže stát má ještě hlídat zaměstnance podnikatelů, zda podnikatele eokrádají a vydávají účtenky? Měl byste přestat raději psát. Skoro slyším, že po chodbě se už blíží sestřičky s doktorem, seberou Vám mobil a dostanete silnější prášky:) Jděte raději hajat.

  • 5. 6. 2018 21:33

    :) (neregistrovaný)

    Takto rozhodně NE, to je moc logický !
    Správně je přece nařídit, aby podnikatel hlídal osobně všechny zaměstnance, i kdyby měl prodejny kilometry od sebe. Neuhlídá, jeho problém.

    Pro redakci:
    Nesouhlasím se zpracováním osobních údajů, žádné jsem vám neposkytl. Pokud nějaké přesto evidujete, požaduji jejich okamžité vymazání.

  • 5. 6. 2018 23:37

    Hmm (neregistrovaný)

    Panebože už jen čipy do hlav nám chybí. Stát si tu šaškárnu vymyslel, tak by mohl trestat primárně toho, kdo daný předpis porušil. Snad mají všichni zaměstnanci občanku a odpovídají za své činy.

    Je to stejné, jako když přijde pokuta za rychlost majiteli auta. Pokud práskne šoféra, je z obliga. Teprve pokud má bordel v evidenci nebo se mu nechce dělat někomu problém, zaplatí sám.

    OT - nevíte jak dávaj babišenky v tý kavárně potmě?

    Jo a taky se mi nelíbí tohle povinné souhlasení. To byl pravý účel GDPR, opotřebovat co nejvíc myší bezduchým klikáním? Mám pocit, že je přímo zakázané podmiňovat poskytnutí služby předchozím souhlasem...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).