Hlavní navigace

Veřejná diskuse finišuje

18. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Veřejná diskuse k zákonu o sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011 na internetových stránkách Českého statistického úřadu (ČSÚ) se blíží ke konci. Již jen tento týden, do pátku 22. února, má veřejnost možnost vyjádřit svůj názor na předkládaný zákon. Diskusí k tomuto zákonu se také chýlí ke konci vládní pilotní projekt veřejných konzultací, o kterém business server Podnikatel.cz již informoval.

Na webu ČSÚ jsou tři diskusní okruhy: obsah sčítání, využití údajů z administrativních zdrojů pro předvyplnění některých formulářů a využití internetu k vyplnění a odeslání formulářů. Připomínky mohou občané posílat elektronicky nebo písemně.

Úřad zveřejňuje pravidelná hodnocení diskuse. V týdnu od 8. do 14. února navštívilo stránky s veřejnou diskusí 388 návštěvníků (číslo zahrnuje i případné několikanásobné vstupy jednoho návštěvníka). Do speciální e-mailové schránky vyčleněné pro diskusi přišlo 18 podnětů. Od vyhlášení diskuse eviduje ČSÚ celkem 73 e-mailů a 2271 přístupů.

Připomínky z veřejné diskuse by měl úřad vyhodnotit do 4. března. Konečné znění návrhu zákona pak hodlá zveřejnit na svých internetových stránkách do 30. června 2008.

Link na veřejnou diskusi je viditelně umístěný v rámečku na titulní straně internetových stránek úřadu. Občané by tedy neměli mít problém diskusi najít a proklikat se na ní.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).