Hlavní navigace

Názory k článku Vyšší minimální mzda a konec sKaret, hlavní cíle nového ministra práce

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 7. 2013 1:54

    JKL (neregistrovaný)

    Začít podnikat není řešením nezaměstnanosti!!! Podnikatel musí být průbojný, musí se umět prosadit a "prodat" - protože podnikatel, který nedokáže své služby nebo zboží prodat, okamžitě skončí :-).

    Dá se tedy říct, že pro dobrého podnikatele je získání pracovního místa (chce-li ho získat) něco absolutně banálního a nemá s tím problém...

    Ovšem pokud někdo nedokáže získat ani pracovní místo a chce svoji bezútěšnou situaci řešit "samozaměstnáním", navíc potřebuje dotaci, protože nemá vůbec žádné peníze do začátku - tak takový člověk je absolutně nevhodný jako podnikatel!!!

    Rozjet úspěšný business je mnohem, mnohem, mnohem obtížnější než získat pracovní místo. Proto mi toto řešení přijde na hlavu padlé!!
    Je to asi jako kdyby měl někdo smutek z toho, že nemůže vyhrát na okresním přeboru a starosta mu to vyřešil radou: "Nic si z toho nedělej, tak Tě pošleme na Olympiádu a zkusíš to tam!"

    Tihle "podnikatelé z pracáku" budou končit zkrachovalí, zadlužení a oni i jejich rodiny přijdou o všechno... Je to zhovadilost a vůbec by se to dělat nemělo!
    Jestli někdo chce být podnikatel a potřebuje na to 40 - 80 000 Kč, které si nedokáže sehnat ani vydělat, tak to má ODLOŽIT do té doby, než to pro něj nic nebude a do té doby se vzdělávat a snažit se vydělávat peníze.

  • 13. 7. 2013 5:45

    Pier (neregistrovaný)

    A to má být vláda odborníků

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).