„Výborné masíčko. Krásné prostředí,“ chválili restauraci v Brně. V kuchyni přitom byli švábi

Sdílet

12.2.25 /1x/ Kuchař, špína, švábi, hnus, kuchyně Autor: Podnikatel.cz s využitím DALL-E
Ilustrační obrázek

Brněnská restaurace Butchers sice sbírala pochvalné recenze od návštěvníků, jak ale zjistila při kontrole před několika dny Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), v kuchyni restaurace se nacházeli mrtví i živí švábi.

V Butchers lezli švábi

„Výborné masíčko.“ „Krásné prostředí.“ „Vynikající jídlo.“ Tak lidé hodnotili v recenzích na Googlu brněnskou restauraci Butcher’s Grill & Pasta. Celkově má restaurace hodnocení 4,5 z 5. V pondělí však restauraci částečně uzavřela SZPI. Důvodem bylo, že inspektoři během kontroly zjistili, že na více místech v provozovně se vyskytují mrtví i živí hmyzí škůdci – švábi. Platilo to zejména pro první podzemní podlaží, kde se nachází rozsáhlé skladovací prostory, ale také pro kuchyni, masnu a navazující chodbu. 

Recenze návštěvníků restaurace Butchers.

Recenze návštěvníků restaurace Butchers.

Autor: Recenze Google, podle licence: Public Domain

Restaurace měla také znečištěné kuchyňské a pracovní náčiní a nečistoty na podlaze. V kuchyni se navíc loupal strop. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz užívání prostor. Zákaz se vztahuje na první podzemní podlaží (sklady) a kuchyni včetně přilehlých prostor, ve kterých dochází k manipulaci s potravinami, uvedla SZPI na sociální síti X.

Jak to vypadalo v kuchyni a zázemí restaurace Butchers

Budeme se o vás starat jako doposud, slibuje restaurace

Restaurace svá pochybení nicméně napravila a už v úterý mohla opět otevřít. Přes noc byl podnik uklizen a zabezpečen tak, že dnes bylo možné zákaz používání prostor zrušit, komentoval pro server Brňan.cz mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Sama restaurace na svém facebookovém profilu následně zveřejnila, že je „standardně otevřena a připravena se o vás starat jako doposud“.

Vyjádření vedení restaurace Butchers.

Vyjádření vedení restaurace Butchers.

Autor: Facebook Butchers, podle licence: Public Domain

Butchers dle svých webových stránek nabízí různorodé americké klasiky a klade důraz na nejvyšší kvalitu surovin. U masa a uzenin tato filozofie začíná na místní úrovni, což je důvod, proč úzce spolupracujeme s pěstiteli a dodavateli, aby maso, ryby a další suroviny byly na nejvyšší úrovni, píše restaurace na webu. Burger s hranolky vyjde v Butchers na 548 Kč, hovězí vývar na 185 Kč.

Autor aktuality

Je zástupcem šéfredaktora Podnikatel.cz a zajímá se o novinky a změny v legislativě s dopadem na byznys. Věnuje se také analýzám a komentuje aktuální dění. 

Kvíz týdne

KVÍZ: Pravda, nebo lež? Jak dobře znáte legendární československé retroznačky?
1/10 otázek
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).