Brněnská restaurace Butchers sice sbírala pochvalné recenze od návštěvníků, jak ale zjistila při kontrole před několika dny Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI), v kuchyni restaurace se nacházeli mrtví i živí švábi.
V Butchers lezli švábi
„Výborné masíčko.“ „Krásné prostředí.“ „Vynikající jídlo.“ Tak lidé hodnotili v recenzích na Googlu brněnskou restauraci Butcher’s Grill & Pasta. Celkově má restaurace hodnocení 4,5 z 5. V pondělí však restauraci částečně uzavřela SZPI. Důvodem bylo, že inspektoři během kontroly zjistili, že na více místech v provozovně se vyskytují mrtví i živí hmyzí škůdci – švábi. Platilo to zejména pro první podzemní podlaží, kde se nachází rozsáhlé skladovací prostory, ale také pro kuchyni, masnu a navazující chodbu.
Restaurace měla také znečištěné kuchyňské a pracovní náčiní a nečistoty na podlaze. V kuchyni se navíc loupal strop. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili částečný zákaz užívání prostor. Zákaz se vztahuje na první podzemní podlaží (sklady) a kuchyni včetně přilehlých prostor, ve kterých dochází k manipulaci s potravinami,
uvedla SZPI na sociální síti X.
Jak to vypadalo v kuchyni a zázemí restaurace Butchers
Budeme se o vás starat jako doposud, slibuje restaurace
Restaurace svá pochybení nicméně napravila a už v úterý mohla opět otevřít. Přes noc byl podnik uklizen a zabezpečen tak, že dnes bylo možné zákaz používání prostor zrušit,
komentoval pro server Brňan.cz mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Sama restaurace na svém facebookovém profilu následně zveřejnila, že je „standardně otevřena a připravena se o vás starat jako doposud“.
Butchers dle svých webových stránek nabízí různorodé americké klasiky a klade důraz na nejvyšší kvalitu surovin. U masa a uzenin tato filozofie začíná na místní úrovni, což je důvod, proč úzce spolupracujeme s pěstiteli a dodavateli, aby maso, ryby a další suroviny byly na nejvyšší úrovni,
píše restaurace na webu. Burger s hranolky vyjde v Butchers na 548 Kč, hovězí vývar na 185 Kč.

