Hlavní navigace

Den dopravy zdarma a Black Friday u e-shopů. Na jaké dny letos připadají?

3. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed
Tržby u tuzemských e-shopů budou opět rekordní. Napomůžou tomu slevové akce. Ty nejvýznamnější jsou ještě před Vánocemi.

Také pro rok 2016 chystají internetové obchody Den dopravy zdarma, Black Friday a Cyber Monday.

Jako první na řadu přijde Den dopravy zdarma, který už popáté zaštiťuje srovnávač Heureka.cz. Ten byl však loni terčem kritiky samotných e-shopů, že příliš neinvestoval do propagace této akce. Co do počtu utracených peněz a množství objednávek byl loňský rok rekordní, oproti předchozím rokům však klesla průměrná výše objednávky. Ještě v roce 2013 činila 1633 korun, předloni pak klesla na 1554 korun a vloni dokonce na 1400 korun. Den dopravy zdarma připadá v letošním roce na 15. listopad. Podmínkou dopravy zdarma je, aby zákazník utratil minimálně 300 korun.

Čtěte více: Den dopravy zdarma více zpropagujte, vzkazují e-shopy Heurece

Následuje Black Friday. Ten „pravý“ černý pátek připadá letos na první pátek po Dni díkuvzdání. A to je letos 25. listopadu. Právě v tomto termínu startují první slevové akce. Na „Černý pátek“ plynule navazuje Cyber Monday. Letos tedy připadá na 28. listopad. Termín Black Friday v České republice používají některé e-shopy nejen v předvánočním termínu, ale také během roku. V listopadu se však jedná o zlomový den, kdy začínají první výprodeje a současně jde do finále předvánoční nákupní horečka, upřesňuje ředitel Asociace pro elektronickou komerci (APEK) Jan Vetyška.

Čtěte o Black Friday v loňském roce: E-shopy lákají na Black Friday, nabídnou až 80% slevy. Hitem je elektronika

Ten zároveň připomíná, že i letos je nutné pamatovat na to, kdy nejpozději koupit dárky v e-shopech, aby je internetové obchody stačily dodat včas před Štědrým dnem. U většiny e-shopů půjde zboží skladem objednávat až do 21.12. U těch obchodů, které nabízí expresní dopravu či vyzvednutí na vlastních výdejnách či prodejnách, půjde jistě zakoupit zboží až do posledních chvil, tedy 23. či výjimečně také 24. prosince, uzavírá Jan Vetyška.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).