Restauratéři se obávají zrušení stravenek

15. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek
Autor: Depositphotos – AllaSerebrina
Ilustrační obrázek

Provozovatelé restaurací se domnívají, že případné zrušení stravenek by negativně ovlivnilo jejich podnikání. Tři čtvrtiny z nich jsou přesvědčeny, že lidé by bez stravenek omezili návštěvy restaurace v době oběda. V důsledku toho očekávají, že jim přibližně o čtvrtinu klesnou tržby, vyplývá z to z průzkumu agentury Factum Invenio.

Můžeme očekávat, že na zrušení daňového zvýhodnění stravenek doplatí restauratéři snížením tržeb, zaměstnanci zvýšením ceny poledního jídla a konec konců i stát. Ten pocítí opatření na jedné straně pozitivně v podobě snížení daňové úlevy, poklesnou však jeho příjmy z daní a vzrostou výdaje související s nárůstem nezaměstnanosti, komentoval Miroslav Fous, ředitel výzkumu ve Factum Invenio.

Autor článku

Nejnovější články, které vytváří kolektiv autorů redakce Podnikatel.cz. Pro více informací nás kontaktujte, nebo napište šéfredaktorovi

Kvíz týdne

KVÍZ: Pravda, nebo lež? Jak dobře znáte legendární československé retroznačky?
1/10 otázek
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).