Hlavní navigace

Kvíz: Japonsko, nebo Německo? Víte, kdo je výrobcem oblíbených automobilů?

3. 11. 2023
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ilustrační obrázek Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
U automobilových společností dochází velmi často ke spojování a nákupům. Víte tedy, kdo pod jakou automobilku spadá a kde mají svůj domácí trh známé značky?

V našem kvízu můžete tentokrát zjistit, jak se orientujete na poli automobilů, tedy v oblasti jejich značek a také sídel výrobců.

Na začátku roku jsme již informovali, že v Česku chybí nová auta. Kvůli nejisté ekonomické situaci Češi raději sáhnou po levnějších, ale starých autech. Stanislav Gálik, ředitel inovační laboratoře AAA Auto, tehdy v podcastu prozradil, že na horních příčkách prodejů je v České republice legendární Škoda Octavia a Škoda Fabia. A to jejich první místo je neochvějné. Mimochodem na Slovensku je to taky oktávka, ale například u Poláků je to vlastně primárně Opel Astra a Audi A4, doplnil s tím, že s elektromobily je zatím stále více starostí než užitku. 

Server Autobible.euro.cz však zmiňuje nárůst elektromobility v České republice o skoro 90 %. Dále však píše, že v kontextu evropského trhu se u nás prodává jen zanedbatelné množství bateriových vozů, když měsíční výsledky počítáme na stovky a v září to bylo konkrétně 582 elektromobilů.

Víte, kde se vyrábí oblíbené značky automobilů?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).