Hlavní navigace

Slevové portály si za letošek rozdělí miliardy. Co bude u nich vánočním hitem?

4. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Až o 80 % vyšší bude letos obrat slevových portálů, i přesto že se jejich celkový počet snížil. Čtěte, co bude vánočním hitem v jejich nabídce.

Předvánoční tržby se výrazně zapíšou do kasy slevových portálů. Asociace portálů hromadného nakupování očekává, že letošní tržby přesáhnou 3 miliardy korun, což je ve srovnání s rokem 2011 nárůst až o 80 procent. Na výši obratu se podílejí hlavně největší slevové portály: Desítka největších slevových portálů realizuje zhruba 80 % všech prodejů, říká David Antić z Asociace portálů hromadného nakupování.


Autor: www.isifa.com

Vánočním hity na slevových portálech budou fotoknihy a tablety.

Ten upozorňuje, že v loňském roce se obraty slevových portálů pohybovaly kolem 1,8 miliardy korun. Přitom jen za letošní listopad a prosinec narostou obraty až k jedné miliardě korun. Slevové portály se tak budou podílet zhruba šesti procent na celkových tržbách na internetu.

Vánočními hity u slevových portálů budou letos fotoknihy a kalendáře s vlastními fotkami a tablety. Jen fotoknih a kalendářů prodal například Slevomat.cz skoro 6500 kusů. Tisíce prodejů zaznamenaly dětské tablety od portálu ZaPakatel.cz. Velký zájem je také o svítící želvičky a návštěvu aquaparku, kterých se na BerSlevu.cz prodalo přes 3000, vypočítává David Antić.

Standardně zákazníci projevují silný zájem i o oblečení, hračky, zážitkové poukazy a pobyty. Už teď u nás zákazníci nakupují v hojné míře kromě dárků i věci, které neodmyslitelně patří k předvánoční atmosféře. Za zvýhodněnou cenu lze pořídit například domácí vánoční cukroví nebo zájezdy na adventní trhy do zahraničí, především pak do Drážďan, uzavírá Tomáš Filip z portálu BerSlevu.cz. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).