Vlákno názorů k článku Při otevření stánku s občerstvením si dejte pozor na výběr živnosti i hygienu od anonym - Ty vaše údaje jsou nějaké divné. Jak by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2010 10:26

    anonymní
    Ty vaše údaje jsou nějaké divné. Jak by to bylo například při prodeji zmrzliny?
  • 28. 7. 2010 11:07

    Tulda (neregistrovaný)
    Při prodeji kopečkové zmrzliny bez provozovny - např. stánek půjde o živnost volnou, obor č. 48 Velkoobchod, maloobchod. Při prodeji točené mrzliny je to však jiné. Taková činnost je považována za výrobu zmrzliny, byť jde ve skutečnosti pouze o její stáčení prostřednictvím přístroje. Pokud to bude mléčná zmrzlina - tak je třeba řemeslná živnost Mlékárenství, když to bude zmrzlina na bázi vody, tak Pekařství, cukrářství. Teoreticky by při točení zrmzliny v provozovně stačila i živnost Hostinská činnost. Je to zkrátka věda...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).