Hlavní navigace

Další změna v pořádání večírků, kulturních a sportovních akcí pro zaměstnance

25. 4. 2024
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Pravidla pro akce pořádané zaměstnavatelem se od nového roku změnila. Zanedlouho má dojít k další úpravě tohoto oblíbeného zaměstnaneckého benefitu.

Konsolidační balíček již od ledna 2024 změnil osvobození osobních zaměstnaneckých benefitů. Ani ne po polovině roku dochází k další změně. Tentokrát jde o pozměňovací návrh k novele zákona, kterým se mění zákon o investičních společnostech a investičních fondech (sněmovní tisk č. 570), kterým se upravuje i pořádání večírků, sportovních dnů a jiných zaměstnaneckých akcí.

Co se dozvíte v článku
  1. Osobní zaměstnanecké benefity od roku 2024
  2. Pořádání večírků, sportovních dnů a jiných zaměstnaneckých akcí
  3. Další úprava a další pozměňovací návrh
  4. Doplněné znění pro osvobození od daně u akcí pro zaměstnance
  5. Přechodná ustanovení

Osobní zaměstnanecké benefity od roku 2024

Konsolidační balíček zavedl pro osvobození od daně z příjmů ze závislé činnosti u takzvaných osobních zaměstnaneckých benefitů limit ve výši poloviny průměrné mzdy. Pro rok 2024 jsou tak osvobozena v úhrnu do výše 21 983 Kč nepeněžní plnění poskytovaná zaměstnavatelem zaměstnanci nebo jeho rodinnému příslušníkovi z fondu kulturních a sociálních potřeb, ze sociálního fondu, ze zisku (příjmu) po jeho zdanění anebo na vrub výdajů (nákladů), které nejsou výdaji (náklady) na dosažení, zajištění a udržení příjmů. Jde o okruh benefitů, které uvádí § 6 odst. 9 písm. b) zákona o daních z příjmů:

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).