Hlavní navigace

Další změna v pořádání večírků, kulturních a sportovních akcí pro zaměstnance

25. 4. 2024
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Pravidla pro akce pořádané zaměstnavatelem se od nového roku změnila. Zanedlouho má dojít k další úpravě tohoto oblíbeného zaměstnaneckého benefitu.

Konsolidační balíček již od ledna 2024 změnil osvobození osobních zaměstnaneckých benefitů. Ani ne po polovině roku dochází k další změně. Tentokrát jde o pozměňovací návrh k novele zákona, kterým se mění zákon o investičních společnostech a investičních fondech (sněmovní tisk č. 570), kterým se upravuje i pořádání večírků, sportovních dnů a jiných zaměstnaneckých akcí.

Osobní zaměstnanecké benefity od roku 2024

Konsolidační balíček zavedl pro osvobození od daně z příjmů ze závislé činnosti u takzvaných osobních zaměstnaneckých benefitů limit ve výši poloviny průměrné mzdy. Pro rok 2024 jsou tak osvobozena v úhrnu do výše 21 983 Kč nepeněžní plnění poskytovaná zaměstnavatelem zaměstnanci nebo jeho rodinnému příslušníkovi z fondu kulturních a sociálních potřeb, ze sociálního fondu, ze zisku (příjmu) po jeho zdanění anebo na vrub výdajů (nákladů), které nejsou výdaji (náklady) na dosažení, zajištění a udržení příjmů. Jde o okruh benefitů, které uvádí § 6 odst. 9 písm. b) zákona o daních z příjmů:

ikonka

Zajímá vás toto téma? Chcete se o něm dozvědět víc?

Objednejte si upozornění na nově vydané články do vašeho mailu. Žádný článek vám tak neuteče.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).