cesta k vlastnímu byznysu
Články
Příběhy
Poradna
Školení
Účetní
Šablony
Průvodce
Kalkulačky
Kurzovní lístek
Podnikatel.cz do mailu
Hledat
Podnikatel.cz
»
Témata
»
Spotřebitelé
Spotřebitelé
511
–
540
/
633
První strana
Předchozí strana
15
16
17
18
19
20
21
Následující strana
Poslední strana
Tohle je byznys. 150 milionů korun na tržbách jen za rozvoz jídla
Češi, ale i Slováci si po vzoru západních zemí začínají zvykat na to, že jídlo dostanou až pod nos. Rozvozové firmy na tom vydělávají, a to hodně.
Michael Hovorka
22. 11. 2013
Doba čtení:
5 minut
Rozjeďte byznys s americkými zmrzlináři, míří k nám další americké řetězce
Šťastní lidé dělají lidi šťastnými. Tato ryze americká fráze se stala základem velmi úspěšné zmrzlinářské firmy, která se chce pomocí franšíz prosadit v Česku.
Zdeněk Vesecký
15. 11. 2013
Doba čtení:
7 minut
Proč firmy krachují? Tady je žebříček hlavních důvodů
Za selháním firem není vždy nedostatek zákazníků, na prvních místech pomyslného žebříčku sedí jiné důvody. Které to jsou?
Redakce Podnikatel.cz
13. 11. 2013
Doba čtení:
1 minuta
Jak vyrobit produkt tak, aby nepotřeboval návod? Poradí odborník
Vytvořit například úspěšný eshop, se kterým je zákazník plně spokojen, je dnes poměrně velká věda. Hostem Videobizu byl Luboš Plotěný z Dobrého webu.
Jana Knížková
12. 11. 2013
Doba čtení:
do minuty
Náš zákazník, náš pán. Jistě, ale vše má své meze
Ne každý zákazník musí být pro firmu výhodný. Je vhodné takové začít odmítat a ušetřit si řadu problémů. Naučte se proto umění odmítat.
Zdeněk Vesecký
11. 11. 2013
Doba čtení:
8 minut
Naučte zákazníky milovat vaši značku. Čtěte několik tipů, jak toho docílit
Vymyslet logo a název firmy nestačí. Na trhu, kde je konkurence vysoká, lze uspět jen tím, že vytvoříte u svých zákazníků nejlépe trvalý vztah k vaší značce.
Michael Hovorka
8. 11. 2013
Doba čtení:
5 minut
Kuchaři prý už suroviny ve velkém nekradou, přesto se pár zlodějíčků najde
Praktiky kuchařů za totalitního režimu v dnešní době už neplatí. Dříve kradlo suroviny až 70 procent kuchařů, kolik jich je dnes?
Redakce Podnikatel.cz
6. 11. 2013
Doba čtení:
2 minuty
Prodáváte přes Facebook? Musíte dodržovat možnost vrácení zboží do 14 dnů
Obchodníci, kteří prodávají své zboží přes sociální sítě, se řídí stejnými zákony jako e-shopy. Mnozí z nich ale zákon obcházejí.
Redakce Podnikatel.cz
23. 10. 2013
Doba čtení:
1 minuta
Zeptali jsme se eshopů, co chystají do konce roku. Tady jsou jejich odpovědi
V říjnu vrcholí přípravy na Vánoce. České eshopy se na nápor zákazníků již připravují a prozradily, na co se těšit.
Redakce Podnikatel.cz
3. 10. 2013
Doba čtení:
4 minuty
Dětská jídla nejsou pro každého aneb Jak se pozná dobrá restaurace
Ne každý číšník nebo hospodský oplývá vlídností ke svým klientům. Důkazem jsou dohady kolem podávání dětského menu dospělým. Kdo má v tomto sporu pravdu?
Zdeněk Vesecký
23. 9. 2013
Doba čtení:
6 minut
Provozuje vinné lázně. Vydělává na odpadu od vinařů
Jak se liší vinné lázně od těch pivních? A co z vína vlastně používají? Dozvíte se v dalším Videobizu.
Jana Knížková
20. 9. 2013
Doba čtení:
do minuty
Nezavírejme oči před stářím, nabízí spoustu pracovních příležitostí
Do podpory služeb pro seniory se zapojilo i Ministerstvo práce a Úřad práce. Je potřeba nabídnout nové služby a tím vznikají i nové pracovní příležitosti.
Redakce Podnikatel.cz
20. 9. 2013
Doba čtení:
3 minuty
Jen správně vedený zákaznický klub může být výhodou
Práce se zákazníky, i s těmi potencionálními, je důležitým faktorem úspěchu každého podnikání. Ideálním nástrojem se může stát dobře vedený zákaznický klub.
Zdeněk Vesecký
18. 9. 2013
Doba čtení:
6 minut
I malá cestovka může být úspěšná, stačí mít jasný cíl
Provozuje malou cestovní kancelář zaměřenou na neklidnou oblast Izraele. Jak se mu daří? Nemá nouzi o klienty? A jsou Židé skutečně tak tvrdí obchodníci?
Zdeněk Vesecký
6. 9. 2013
Doba čtení:
6 minut
Prodejní zahrada, způsob, jak se odlišit od překupníků
V Česku se začínají objevovat první prodejní zahrady. Zakládají je zemědělci, kteří odmítají soupeřit s překupníky na farmářských trzích.
Zdeněk Vesecký
2. 9. 2013
Doba čtení:
5 minut
Vsadili na tradici. Na jejich perníku či trubičkách si pochutnávají i v cizině
Vyrábějí pardubický perník, Hořické trubičky, Krchlebské koláče, frgály a Olomoucké tvarůžky. Jak jim byznys šlape?
Jana Bohutínská
27. 8. 2013
Doba čtení:
4 minuty
Prvorepublikové rady: Pravidla cenotvorby
Mnoho obchodníků už se spálilo po nastavení příliš vysokých, nebo naopak zbytečně nízkých cen. Není proto od věci připomenout si staré dobré zásady cenotvorby.
Zdeněk Vesecký
21. 8. 2013
Doba čtení:
6 minut
Aukce energií mají svá pro i proti. Víte, kdy se vám vyplatí?
O aukcích energií se mluví stále častěji. Mají odběratelům zajistit úspory v řádech desítek procent. Je ale vždy výhodné hledět jen na konečnou cenu?
Zdeněk Vesecký
19. 8. 2013
Doba čtení:
7 minut
Má půjčovnu skákacích bot. Uživí se tím?
Ne každý podnikatel chce hodně a rychle zbohatnout. Jsou i nadšenci, kteří propadnou svému oboru a jejich cílem je rozdávat radost druhým. Sledujte Videobiz.
Jana Knížková
16. 8. 2013
Doba čtení:
do minuty
Jak přetvořit ztracené zákazníky v dlouhodobý zisk? Návod je jednoduchý
Že si zákazníky dokáží dlouhodobě udržet jen zavedené značky? Ale kdeže. Používají pouze jednoduchý trik, který můžete jako obchodník vyzkoušet i vy.
Vladimír Kuchař
13. 8. 2013
Doba čtení:
5 minut
5 charakteristik zajímavého tvora, známého jako český zákazník
Český zákazník je tvor zajímavý a věnují se mu dokonce i odborné práce. Připravili jsme pět specifik českých zákazníků, se kterými musí podnikatelé počítat.
Daniel Morávek
9. 8. 2013
Doba čtení:
5 minut
Je mu teprve 18 let a už úspěšně podniká. Tady je jeho příběh
Stačilo mu přečíst jednu knížku, aby ho přesvědčila o tom, že chce podnikat. Ještě ani nedokončil střední školu a už má byznys na hlídání dětí.
Jana Knížková
7. 8. 2013
Doba čtení:
do minuty
Obchodnice s vintage módou a korzetiérku spojuje nadšení pro jejich práci
Prodávají vintage módu a jedna z nich šije korzety. Oslovili jsme podnikatelky, jejichž práce vypadá ideálně, a zeptali se jich, zda je také uživí.
Jana Bohutínská
5. 8. 2013
Doba čtení:
4 minuty
Podnikatel.cz spustil projekt Aukce. Získejte lepší cenu za služby či energie
Server Podnikatel.cz spustil nový projekt, který ušetří podnikatelům peníze. Díky Aukci mohou získat lepší ceny za zboží, služby, materiál či energie.
Redakce Podnikatel.cz
31. 7. 2013
Doba čtení:
1 minuta
Úplný zákaz kouření v restauracích? Sledujte zprávy z byznysu
Nový zákon by měl zcela omezit kouření v restauracích. Projde takový návrh přes novou vládu? A co se chystá? Sledujte zprávy z byznysu.
Redakce Podnikatel.cz
17. 7. 2013
Doba čtení:
do minuty
Franšízy rostou v Česku jako houby po dešti a bude jich více
Do Česka míří další franšízy. Podnikatelé tak mají další příležitosti, jak pod již známou značkou rozjet svůj vlastní byznys. Sledujte další zprávy.
Redakce Podnikatel.cz
10. 7. 2013
Doba čtení:
do minuty
Prvorepublikové rady: Šest předpokladů, aby se vyplácela reklama poštou
Prodejci a výrobci dokola řeší, jak zaujmout zákazníka. Možností je mnoho, ale ne vždy fungují. Zkuste ty, které se už osvědčily za dob první republiky.
Zdeněk Vesecký
10. 7. 2013
Doba čtení:
8 minut
Rodinné firmy jsou prý zdravější než jiné. Známe jejich pro a proti
Jaké je to pracovat v rodinné firmě? V čem jsou tyto společnosti lepší a jak vnímají své současné podmínky? Nedávno odpověděl zajímavý průzkum.
Zdeněk Vesecký
3. 7. 2013
Doba čtení:
6 minut
Na půdě najdete spoustu zajímavého. Třeba právě tím odstartujete své podnikání
Máme je stále v paměti a některé nás znovu provázejí. Výrobky, které známe od našich babiček, nachází uplatnění i dnes. A docela dobře se prodávají.
Zdeněk Vesecký
24. 6. 2013
Doba čtení:
7 minut
Provozovatelé kempů jsou v bludném kruhu. Najdou cestu ven?
Vysoce konkurenční prostředí je metlou pro provozovatele kempů. Snaží se udržet nízké ceny, což jim ale brání investovat a být lákavější pro klienty. Co s tím?
Zdeněk Vesecký
21. 6. 2013
Doba čtení:
6 minut
511
–
540
/
633
První strana
Předchozí strana
15
16
17
18
19
20
21
Následující strana
Poslední strana
Komerční sdělení
Umělá inteligence pro optimalizaci efektivity na marketplace Kauflandu
PODCAST: OSVČ se v roce 2026 opět skokově zvýší zálohy
PODCAST
ČLÁNKY DO MAILU
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji