Kontrola hygieny v restauraci: Jak to vypadalo před a jak to vypadá po?

Sdílet

21.3.25 /6x/ kontrola, lupa Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Ilustrační obrázek

Hygienické stanice jednotlivých krajů se zaměřují mimo jiné na provozy restauračních zařízení, kde se svými kontrolami snaží zajistit především zdravotní bezpečnost vyráběných pokrmů, jež jsou předkládány návštěvníkům. 

Jedná se o to, aby stavební a hygienický stav provozovny včetně pracovní postupů zajišťovaly bezpečnost vyráběných pokrmů. Pokud jsou během kontroly zjištěny nedostatky, není prvotním zájmem provozovatele pokutovat, ale upozornit ho a posléze dát mu čas na nápravu. 

Hygienická stanice hlavního města Prahy přibližuje na fotografiích pořízených na kontrole ve dvou pražských restauracích, jaké jsou výsledky. 

Fotografie ukazují například nedostatky v čistotě podlahy v kuchyni. Riziko spočívá ve skutečnosti, že zbytky potravin a nečistoty vytváří vhodné prostředí a zdroj potravy pro myši, hmyz. Na dlouhodobě znečištěné podlaze mohou růst plísně či jiné nežádoucí mikroorganismy, které následně mohou kontaminovat připravované pokrmy v celé provozovně.

Nahlédněte do fotogalerie:

Autor aktuality

Je redaktorkou Podnikatel.cz a zajímá se o aktuální dění a dopady novinek na podnikatele. 

Kvíz týdne

KVÍZ: Pravda, nebo lež? Jak dobře znáte legendární československé retroznačky?
1/10 otázek
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).