Hlavní navigace

Pozor na další nesolventní e-shop

28. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 329515
Sdružení dTest varuje před e-shopem www.cesketelefony.cz, který údajně podniká nezákonným způsobem.

Sdružení dTest varuje před e-shopem www.cesketele­fony.cz, který údajně podniká nezákonným způsobem. Nejde sice o klasický případ podvodného obchodu, který vyžaduje platbu předem a zboží nikdy nedodá, zákazníci však mohou i tak přijít zkrátka.

Obchod totiž prodával mobily z šedého dovozu. Pokud na to zákazníci přišli a chtěli v lhůtě 14 dnů odstoupit, obchod jim už peníze nevrátil. Stejně tak e-shop postupuje v případě reklamací. Spotřebitel mobil zašle k opravě, zpátky jej ale už nedostane.

Zákazníci by se měli mít na pozoru, zvláště když neznámý internetový obchod nabízí jinde již zcela vyprodané zboží skladem a ještě ve vysokém počtu, dodal Jan Votočka, právní poradce časopisu dTest.

Votočka dále upozornil, že nepovedená grafika webových stránek a nápadně nízká cena již není hlavním znamením a že podvodníci mají už propracovanější metody. Jejich weby vypadají věrohodně a dokonce si píší pozitivní recenze v internetových diskuzích.

Větší množství podobných případů se vyskytuje právě vždy před Vánoci, kdy jsou lidé mnohdy pod časovým tlakem. Hledané zboží se pak snaží koupit za každou cenu a jakýchkoli podmínek. Čtěte více: Vánoční e-byznys je v plném proudu. Online nákupy mají v hledáčku také podvodníci. Víme, co chystají

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).