Hlavní navigace

Pumpaři prohráli boj se společností CCS

19. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pumpaři neuspěli se svou stížností na zdražování pronájmu platebních terminálů od kartové firmy CCS. Rozhodl o tom antimonopolní úřad, na který se loni obrátilo Společenství čerpacích stanic ČR a majitelé některých čerpaček v zemi.

Česká společnost pro platební karty (CCS) má podle pumpařů dominantní postavení na trhu bezhotovostních plateb pro řidiče a využívá toho k nátlaku ke zvyšování poplatků. Pumpaři musejí akceptovat v průměru až čtvrtinové zdražení služeb za nájem CCS terminálů anebo spolupráci s touto kartovou společností ukončit. Terminály CCS slouží ve 2300 čerpačkách, tedy prakticky ve všech větších pumpách v ČR. Přitom prodejcům benzinu a nafty přinášejí řidiči s touto kartou kolem dvaceti procent tržeb.

Antimopolní úřad ale neshledal důvody k zahájení správního řízení. CCS stanovuje prodejcům poplatky podle výše jejich obratu dosaženého při prodeji pohonných hmot prostřednictvím karet CCS. Při rostoucím obratu poplatek klesá a to je podle úřadu forma poskytování množstevních slev, která je v souladu se soutěžním právem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).