Hlavní navigace
největší server pro podnikatele v ČR
Články
Podcasty
Poradna
Průvodce podnikáním
Diskuze o účetnictví
Zákony
Firemní finance
Kalkulačky
Podnikatel.cz do mailu
Vzory smluv
Šablony a formuláře
Rejstřík firem
Fotogalerie
Úřady
Kurzovní lístek
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Podnikatel.cz
»
Témata
»
Restaurace a pohostinství
Restaurace a pohostinství
91
–
120
/
327
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
7
Následující strana
Poslední strana
Od čtvrtka musí hospody zavírat ve 22 hodin, omezí se i hromadné akce
Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula uvedl, že od čtvrtka budou platit nová opatření proti šíření koronaviru.
Daniel Morávek
23. 9. 2020
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
4 minuty
Omezili hospody a restaurace bez důkazů, jaké představují riziko, kritizuje AMSP
Asociace malých a středních podniků upozorňuje na vážnou situaci v oblasti gastronomie. Podle ní je před vlnou krachů.
Jana Knížková
18. 9. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Nejen v Praze, restaurace a bary zavřou od půlnoci po celé České republice
Omezení otevírací doby restaurací a barů bude platit po celé České republice. Mezi půlnocí a šestou hodinou ranní musí zavřít.
Jana Knížková
17. 9. 2020
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
1 minuta
Od pátku konec piv „na stojáka“, hospody budou muset nově hlídat i počty hostů
Od pátku 18. září budou platit nová plošná opatření kvůli zhoršující se epidemiologické situaci v souvislosti se šířením koronaviru.
Daniel Morávek
17. 9. 2020
Počet nových komentářů
8
Doba čtení:
8 minut
K pivu si lidé vždycky našli cestu. Uzavření hospod je ale pořád strašákem
Pro pivovary byla situace spojená s koronavirem také náročná. Byly zavřeny hospody a restaurace a jim se tak zastavila jedna část odbytu.
Jana Langerová
16. 9. 2020
Doba čtení:
5 minut
Výzvu proti stravovacímu paušálu podepsalo 700 lidí, většina hospod jej ale vítá
Petici proti zavedení stravovacího paušálu sice podepsalo už 700 provozovatelů stravovacích zařízení, jak ale ukazují průzkumy, většina restaurací jej vítá.
Daniel Morávek
14. 9. 2020
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
2 minuty
Majitelé pražských barů kroutí hlavou: Copak se koronavirus šíří až od půlnoci?
Od středy 9. září platí opatření proti šíření koronaviru týkající se pražských restaurací a barů, které tak musí zavřít v době od půlnoci do šesti ráno.
Jana Langerová
10. 9. 2020
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
4 minuty
Hospody a restaurace stále nemají vyhráno a jejich budoucnost je nejistá
Provozovatelé hospod a restaurací to nemají jednoduché, i když mají otevřeno. Zažili úplné zavření a stále se neví, co se bude dít dál.
Jana Langerová
28. 8. 2020
Doba čtení:
5 minut
Všechno je jinak, kadeřnice ani číšníci roušky od září nakonec nenasadí
Nová pravidla spojená se znovuzavedením nošení roušek od září se zmírnila. Kde je bude nutné nasadit a kde nikoliv?
Jana Knížková
21. 8. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Zmrzlinu, co neprodali, nabízejí zase druhý den. Hrozí malér, nejen ten střevní
K létu patří zmrzlina. Ať už točená či kopečková, je pod drobnohledem. Vzhledem ke snadné cestě její závadnosti by se měl mít zákazník na pozoru.
Jana Knížková
13. 8. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Co je zábor veřejného prostranství a kdy ho lze v podnikání využít?
Co znamená zábor veřejného prostranství, jaká je jeho využitelnost pro podnikatele, jakým způsobem o něj lze požádat a jak vysoké jsou poplatky?
Jiří Matzner
7. 8. 2020
Doba čtení:
5 minut
Nový covid příplatek: Někteří čeští podnikatelé o tom uvažují
Nemilé překvapení čekalo na americké zákazníky v restauracích, u zubařů i na univerzitě. Na účtenkách našli covid příplatek. Jak zareagují čeští podnikatelé?
Michael Hovorka
4. 8. 2020
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
2 minuty
Češi už zase utrácí za alkohol. Euforie po uvolnění opatření, nebo trvalý trend?
Nouzový stav pošramotil pijáckou pověst Čechů. S pitím jim za běžných okolností zdatně pomáhají cizinci. Jak pandemii přestáli zdejší menší výrobci alkoholu?
Jana Bohutínská
13. 7. 2020
Doba čtení:
7 minut
Stravenkový paušál: Přinášíme základní otázky a odpovědi
Stravenkový paušál schválila před několika dny vláda jako součást daňového balíčku navrhovaného ministerstvem financí. Pro koho to bude příjemná změna?
Jana Langerová
1. 7. 2020
Doba čtení:
5 minut
Smutný pohled, restaurace a zahrádky v centru Prahy zejí prázdnotou
(FOTOGALERIE) Koronavirová pandemie a opatření s ní spojená se velkou měrou podepsaly na gastrobyznyse v centru Prahy. Jindy plné podniky jsou téměř prázdné.
Jana Knížková
16. 6. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Klobouk, nebo skleník? Podívejte se na 6 příkladů, jak se poprat s opatřeními
Opatření spojená s koronavirem se dotkla většiny oborů a služeb. Ty se musely vypořádat především s dodržením bezpečné vzdálenosti a dalšími nařízeními.
Jana Langerová
3. 6. 2020
Doba čtení:
5 minut
Restaurace a hospody se otevírají. Jaká pravidla je nutné dodržet?
Nejprve výdejní okénka, poté jen zahrádky před podniky, ode dneška už možnost vstupu i do restaurací a hospod. Je to však spojeno s celou řadou pravidel.
Jana Knížková
25. 5. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Diskriminace cizinců v českých restauracích: Nesmyslné poplatky a odlišné menu
Diskriminace v českých restauracích se vloni objevovala mnohem častěji než v roce předešlém. Čeho se restauratéři na cizincích dopouštějí?
Jana Knížková
21. 5. 2020
Doba čtení:
2 minuty
Otevírají se zahrádky. Víme, jaká se na nich uplatní DPH na pivo, nealko a jídlo
Ode dneška mohou restauratéři otevřít zahrádky. Jak to bude s DPH na pivo, nealkoholické nápoje a jídlo, když zatím musí být zavřené vnitřní prostory?
Daniel Morávek
11. 5. 2020
Doba čtení:
3 minuty
Od pondělí se otevřou restaurační zahrádky. Jaká pravidla je nutné dodržet?
V pondělí 11. května se mění pravidla pro otevření provozoven stravovacích služeb. Za jakých podmínek budou moci restaurace otevřít své zahrádky?
Jana Knížková
7. 5. 2020
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
2 minuty
Jak postupně otevírat obchody? Podnikatelské organizace mají jasný plán
Hospodářská komora, Svaz obchodu a cestovního ruchu a Asociace hotelů a restaurací navrhují, jak na postupné otevírání provozoven obchodů, služeb a gastra.
Jana Knížková
7. 4. 2020
Doba čtení:
6 minut
Pohled na opuštěnou Prahu: Restaurace a obchody zavřené, ulice zejí prázdnotou
(FOTOGALERIE) Život v české metropoli kvůli koronaviru utichl. Z pohledu, který se jen tak nenaskytne, skoro mrazí. Po běžném ruchu ani památky.
Jana Knížková
1. 4. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Opatření prodloužena: Restaurace a většina obchodů zůstanou zavřené do Velikonoc
Vláda dnes oznámila prodloužení bezpečnostních opatření spojených s koronavirovou pandemií.
Jana Knížková
30. 3. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Solidarita napříč republikou: jídlo zdarma lékařům, policistům a dalším hrdinům
Dnešní situace není lehká, ale na druhou stranu dává podnikatelům a firmám možnost pomáhat těm, kteří to potřebují. Inspirujte se nimi i vy.
Jana Langerová
24. 3. 2020
Doba čtení:
2 minuty
Restaurace nemusí zavírat, stačí nabízet jídlo s sebou nebo využít rozvozu
Restaurace, bistra, kavárny a podobná zařízení jsou nyní zavřené a bude to tak i v následujících několika dnech.
Jana Langerová
16. 3. 2020
Doba čtení:
2 minuty
Vláda vyhlásila nouzový stav: Omezí se provoz restaurací, zavřou se sportoviště
Vláda vyhlásila kvůli koronaviru nouzový stav na celém území České republiky. Jaká omezení a zákazy se se stavem nouze pojí?
Jana Knížková
12. 3. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Jarní prázdniny jako příležitost pro dýchánky mladistvých. Alkohol koupí snadno
Kontroly prodeje alkoholu mladistvým, které proběhly během pobíhajících jarních prázdnin, dopadly tristně. Prodán byl každému druhému mladistvému.
Jana Knížková
26. 2. 2020
Doba čtení:
1 minuta
Čelíte vyhoření, pořiďte si pivovar, radí jeden z majitelů Pivovaru Bubeneč
Nechal se zlákat, poslal peníze do projektu, který byl teprve na půli cesty, pak se nestačil divit. Jak se po všech těch peripetiích daří Pivovaru Bubeneč?
Jana Knížková
24. 2. 2020
Doba čtení:
6 minut
Reklamovat lze i jídlo v restauraci. S čím vším může být zákazník nespokojený?
Stejně jako lze reklamovat zakoupené zboží, je možné uplatnit právo na reklamaci u jídla či pití. V čem by měl provozovatel restaurace či hospody vyhovět?
Jana Knížková
5. 12. 2019
Doba čtení:
2 minuty
Nediskriminují se jen cizinci, restaurace odmítla obsloužit Čechy
Česky hovořícím spotřebitelům nebylo umožněno se v restauraci posadit ke stolu a provést objednávku, anglicky mluvící zákazníky však v klidu usadili.
Daniel Morávek
27. 9. 2019
Počet nových komentářů
4
Doba čtení:
1 minuta
91
–
120
/
327
První strana
Předchozí strana
1
2
3
4
5
6
7
Následující strana
Poslední strana
BusinessCenter
Daň z příjmů
Daňové přiznání
DPH
E-shop
Jak podnikat
Koronavirus
OSVČ
Zaměstnanci
Zaměstnavatelé
Všechny témata
Aktuální kurzovní lístek -
EXCHANGE s.r.o.
dne 27. 7. 2024
EUR
25,270
25,390
USD
23,250
23,430
TIP: VYDĚLÁVÁTE V ZAHRANIČÍ?
Pošlete si výplatu na svůj CZK účet -
bez poplatků!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji