Hlavní navigace
největší server pro podnikatele v ČR
Články
Podcasty
Poradna
Průvodce podnikáním
Diskuze o účetnictví
Zákony
Firemní finance
Kalkulačky
Podnikatel.cz do mailu
Vzory smluv
Šablony a formuláře
Rejstřík firem
Fotogalerie
Úřady
Kurzovní lístek
Hledat
Přihlásit
Zůstat přihlášen
Registrovat
Zapomenuté
heslo
nebo
jméno
Podnikatel.cz
»
Témata
»
Restaurace a pohostinství
Restaurace a pohostinství
181
–
210
/
327
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
Po zavedení #EET nabízejí restaurace méně práce. Nabídka pracovních míst klesá
Může mít vliv elektronická evidence tržeb na zaměstnanost? První čísla hovoří o tom, že v oblasti ubytování, stravování a pohostinství ano. Klesá nabídka práce.
Michael Hovorka
27. 2. 2017
Počet nových komentářů
3
Doba čtení:
1 minuta
Babišova data o nárůstu tržeb? Věštění z kávové sedliny by dalo přesnější čísla
[KOMENTÁŘ] Ministr financí se před měsícem pochlubil, že díky EET vzrostly tržby o 100 %. Jak se ale nyní ukazuje, metodika výpočtu byla přinejmenším pochybná.
Daniel Morávek
17. 2. 2017
Počet nových komentářů
29
Doba čtení:
5 minut
31. květen 2017, den, od kterého již nepůjde v restauracích kouřit cigarety
Prezident Miloš Zeman dnes podepsal zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, který mimo jiné přináší zákaz kouření v restauracích.
Daniel Morávek
14. 2. 2017
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
1 minuta
Návrh na omezení otevírací doby barů na Praze 1 a 2? Ukázkové pokrytectví
[KOMENTÁŘ] Městské části Praha 1 a 2 by rády omezily v některých ulicích otevírací dobu restaurací a barů. Za návrhy překvapivě stojí pravicové strany.
Daniel Morávek
20. 1. 2017
Počet nových komentářů
6
Doba čtení:
4 minuty
Jak žijí klubové hospody? Pivo po zavedení EET netočí na kšeft, ale pro zábavu
Desítky malých hospod se vzepřely evidenci tržeb. Své zázemí teď poskytují jen obyvatelům vesnic, ve kterých působí. A to navíc jen těm, kteří se registrují.
Zdeněk Vesecký
16. 1. 2017
Počet nových komentářů
22
Doba čtení:
9 minut
Začátek roku #EET nepřeje, 1. týden měla nějaká část EET výpadek více než 10krát
Začátek ledna 2017 fungování EET příliš nepřeje, již za prvních 6 dní roku 2017 měla nějaká část EET (nejvíce ADIS) více než 10krát výpadek.
Michal Bláha
10. 1. 2017
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
2 minuty
Podnapilým, co chtějí usednout za volant, nenalévat. Hrozí tisícové pokuty
Hospodským hrozí sankce za to, že nalijí podnapilému, co chce po své sklence například usednout za volant. I o tom mluví protikuřácký zákon.
Jana Knížková
29. 12. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
1 minuta
Stovky hospod končí kvůli #EET, pivovary navíc varují před další vlnou krachů
Jak ukázal průzkum, v souvislosti s EET skončilo již několik stovek hospod. Podobná čísla potvrzují i samotné pivovary.
Daniel Morávek
16. 12. 2016
Počet nových komentářů
30
Doba čtení:
3 minuty
Zákaz kouření v restauracích prošel Sněmovnou, výjimku mají „šíšy“ a e-cigarety
Hlasování o protikuřáckém zákonu sice provázel chaos, nakonec jej ale poslanci podpořili. Zákaz by měl platit od konce května 2017.
Daniel Morávek
9. 12. 2016
Počet nových komentářů
7
Doba čtení:
1 minuta
Restaurace se plní i o Štědrém dnu. Nachystejte slavnostní večeři nebo oběd
Vánoce plné shonu a stresu už nejsou v módě. Mnozí lidé se rádi obléknou a vyrazí se na Štědrý den najíst do restaurace.
Zdeněk Vesecký
7. 12. 2016
Doba čtení:
6 minut
Podcenili nebo odmítli přípravu. Teď mají s #EET problémy
Přinášíme první poznatky z fungování elektronické evidence tržeb. Jak jsou podnikatelé spokojeni a co řešili za překážky? O překvapení nebyla nouze.
Zdeněk Vesecký
2. 12. 2016
Počet nových komentářů
14
Doba čtení:
11 minut
3, 2, 1… #EET odstartovala. Čtěte, co to obnáší a na co nezapomenout
Dnes, ve čtvrtek 1. prosince 2016, odstartovala EET. V první vlně se týká stravovacích a ubytovacích služeb. Nezapomeňte na několik povinností.
Daniel Morávek
1. 12. 2016
Počet nových komentářů
8
Doba čtení:
8 minut
Ve čtvrtek startuje EET. Obešli jsme hospody a zjišťovali připravenost
Už zítra začnou hoteliéři a restauratéři evidovat své tržby. Ne všichni jsou ale na rozjezd systému připraveni a stále bojují s technickými problémy.
Zdeněk Vesecký
30. 11. 2016
Počet nových komentářů
10
Doba čtení:
7 minut
Snížení DPH na 15 % se netýká všech stravovacích služeb
Za pár dní se stravovacím službám sníží DPH na 15 %. Jak ale upozorňuje finanční správa, netýká se to všech stravovacích služeb.
Daniel Morávek
29. 11. 2016
Doba čtení:
2 minuty
Hledáte řešení #EET? Máme souhrn pokladních zařízení pro restaurace a spol.
Prvních podnikatelů se EET dotkne již za pár dní. Připravili jsme souhrn, z jakých balíčků pokladních řešení si lze vybírat a na kolik vyjdou.
Daniel Morávek
29. 11. 2016
Počet nových komentářů
13
Doba čtení:
5 minut
10 tipů, které vám pomohou obsadit restauraci
Majitelé restaurací si někdy neví rady s tím, jak do svých podniků dostat hosty. Pokud mezi ně patříte, máme pro vás několik osvědčených tipů.
Zdeněk Vesecký
23. 11. 2016
Počet nových komentářů
6
Doba čtení:
6 minut
Asociace hotelů a restaurací: EET zvládneme, čekají nás mnohem horší zákony
Start elektronické evidence tržeb se blíží a mnozí podnikatelé řeší, jak se s ním vyrovnají a zda to vůbec dokážou. Přitom už čelí mnohem horším věcem.
Zdeněk Vesecký
21. 11. 2016
Počet nových komentářů
12
Doba čtení:
8 minut
Přívětivé stravovací prostory mohou být jen pozlátkem. Za rohem může být peklo
Ne vždy platí pravidlo, že jídelní část restaurace je vizitkou, která ukazuje na úroveň čistoty a práce s potravinami v zázemí podniku.
Zdeněk Vesecký
9. 11. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
6 minut
První kontroly kvůli #EET přijdou hned 1. prosince. Celníci jsou připraveni
Zatímco podnikatelé se budou do elektronické evidence tržeb zapojovat postupně v jednotlivých fázích, úředníky čeká hromadný start.
Zdeněk Vesecký
7. 11. 2016
Počet nových komentářů
4
Doba čtení:
4 minuty
Zákaz kouření vyvolává poslaneckou tvořivost. Máme souhrn pozměňovacích návrhů
Zákon zakazující kouření v hospodách se nakonec změnil skoro k nepoznání a nebyl schválen. Též při nynějším 2. pokusu už je celá řada pozměňovacích návrhů.
Daniel Morávek
1. 11. 2016
Počet nových komentářů
6
Doba čtení:
5 minut
Hygiena v restauracích je věda, ale tyhle prohřešky už jsou moc. Podívejte se
Ovládnout hygienické standardy ve stravovacích službách není snadné. Po přečtení zákonů a vyhlášek je nejlépe obrátit se na hygieniky.
Zdeněk Vesecký
26. 10. 2016
Doba čtení:
6 minut
Restaurace s menu za 69 korun nemusí stát nutně okrádat
Obavy restauratérů z likvidace nebo nutnosti zdražovat kvůli EET by mohly být zbytečné. Jen kdyby podnikatelé uměli tvořit ceny a nebáli se.
Zdeněk Vesecký
24. 10. 2016
Počet nových komentářů
7
Doba čtení:
8 minut
Od prosince klesne restauracím sazba DPH z 21 na 15 %
V souvislosti s EET dochází ke změně sazby DPH u stravovacích služeb. Ta v prosinci klesne z 21 na 15 %.
Daniel Morávek
21. 10. 2016
Počet nových komentářů
2
Doba čtení:
1 minuta
Tři bistra, tři úspěšné koncepty. Inspirujte se k levnému podnikání
Otevřít si gastropodnik nemusí být vůbec drahé. Nechte se inspirovat třemi úspěšnými koncepty, které se v Praze staly hitem.
Zdeněk Vesecký
12. 10. 2016
Doba čtení:
7 minut
Jak přilákat hosty v době, kdy jsou restaurace prázdné? Rezervačním systémem
Moderní online rezervační systémy umožňují jednoduché a rychlé provedení rezervací a jejich následnou správu. Pomohou v každém podniku.
Zdeněk Vesecký
30. 9. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
5 minut
Přípravy na #EET už neodkládejte. Zbývající dva měsíce už by nemusely stačit
Řada provozovatelů restaurací a ubytovacích zařízení ještě není připravena na spuštění elektronické evidence tržeb. Je přitom nejvyšší čas.
Zdeněk Vesecký
26. 9. 2016
Doba čtení:
6 minut
Nabídka rozvozu jídel je už standard. A vyplatí se i v sólo provedení
Na rozvozu jídla z restaurací nemusí vydělávat jen nejznámější služby. Tato součást servisu může přinést nezanedbatelné tržby i jednotlivým restauracím.
Zdeněk Vesecký
14. 9. 2016
Počet nových komentářů
1
Doba čtení:
7 minut
Kontroly restaurací ze strany pivovarů jsou přísnější než od finančních úřadů
Restauraci dělá kromě kvalitního jídla i dobré pivo. Spolupráci s pivovarem naváže podnik do týdne. Podmínkou je ale dobrá péče o pivo.
Zdeněk Vesecký
24. 8. 2016
Doba čtení:
5 minut
Nováček v oboru gastronomie prorazil díky barům v kancelářských centrech
V advokacii se nenašel. Místo toho založil úspěšný řetězec salátových barů, s nimiž teď boduje hlavně v kancelářských centrech.
Zdeněk Vesecký
22. 8. 2016
Doba čtení:
8 minut
Přijímat platby kartami už není drahé a hodí se to i kvůli #EET
Nepřijímáním platebních karet se restauratéři připravují o velkou část hostů. Akceptace těchto plateb navíc získá další zajímavé využití pro evidenci tržeb.
Zdeněk Vesecký
3. 8. 2016
Počet nových komentářů
5
Doba čtení:
4 minuty
181
–
210
/
327
První strana
Předchozí strana
4
5
6
7
8
9
10
Následující strana
Poslední strana
BusinessCenter
Daň z příjmů
Daňové přiznání
DPH
E-shop
Jak podnikat
Koronavirus
OSVČ
Zaměstnanci
Zaměstnavatelé
Všechny témata
Aktuální kurzovní lístek -
EXCHANGE s.r.o.
dne 27. 7. 2024
EUR
25,270
25,390
USD
23,250
23,430
TIP: VYDĚLÁVÁTE V ZAHRANIČÍ?
Pošlete si výplatu na svůj CZK účet -
bez poplatků!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).
Povolit
Ne, děkuji