Hlavní navigace

Podnikatelé české ekonomice věří, jejich důvěra se meziročně zvýšila

27. 9. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podnikatelé více důvěřují vývoji ekonomické situace. I když se jejich důvěra v září meziměsíčně nezměnila, oproti roku 2006 je vyšší. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

V jednotlivých odvětvích je už situace jiná. V průmyslu se hodnocení celkové ekonomické situace nezměnilo. Většina podnikatelů očekává neměnnost poptávky, přičemž hodnocení zahraniční poptávky se mírně zvýšilo. V horizontu tří až šesti měsíců přesto očekávají zlepšení ekonomické situace.

Podobně je tomu i ve stavebních podnicích. Zde se však hodnocení celkové poptávky snížilo. Pro příští tři měsíce respondenti očekávají zrychlení stavební činnosti a stále počítají s růstem zaměstnanosti.

Pozitivněji hodnotí meziměsíčně ekonomickou situace obchod. Její další vývoj ale vidí pro příští tři měsíce hůře. Celkově tak má obchod důvěru meziměsíčně nižší, oproti roku 2006 se ale zvýšila.

Ve vybraných odvětvích služeb se podle respondentů v září mírně zvýšilo hodnocení současné ekonomické situace. Hodnocení poptávky se zvýšilo také. Její očekávání pro příští tři měsíce jsou nepatrně horší než v srpnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).