Hlavní navigace

Jste na volné noze? Podělte se o zkušenosti v unikátním průzkumu

2. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zúčastněte se unikátního průzkumu „Jak se ti daří na volné noze“, který má za cíl zmapovat českou freelancerovou scénu.

Pokud podnikáte na volné noze, zúčastněnte se velkého dotazníkového průzkumu, který pořádá portál nezávislých profesionálů www.navolnenoze.cz. Průzkum trvá do konce října a jde o jeden z největších tuzemských průzkumů mezi freelancery v historii.

Co všechno dotazník obsahuje

Dotazník jde napříč řadou témat a můžete jej vyplnit i coby malý audit svého podnikání, pokud se nad otázkami hlouběji zamyslíte. Vyplňovat můžete online, zabere to jen asi 15 minut: 

Zahrnuli jsme taktéž dotazy týkající se finanční stránky podnikání, proto je celý dotazník anonymní, říká iniciátor průzkumu a provozovatel portálu Na volné noze Robert Vlach. Otázky jsme rozdělili do několika tematických oblastí. Zajímá nás osobní produktivita, práce s klienty, klady či zápory života na volné noze, ale třeba i faktická forma podnikání, protože práce na volné noze není automaticky totéž jako být OSVČ na živnost.

Historické průzkumy mezi českými freelancery měly dosud jen stovky respondentů. Například poslední průzkum Freelancerem do pohody z roku 2011 vyplnilo přes 500 účastníků, ale byli to v drtivé většině muži (93 %) do 35 let (88 %) pracující jako vývojáři, grafici či online marketéři (92 %). Výsledky tedy byly relevantní jen pro určitý výsek českých freelancerů.

Při návrhu dotazníku jsme se nechali inspirovat předchozími průzkumy u nás i ve světě, abychom mohli srovnávat výsledky, vysvětluje Vlach. V co doufáme, je mnohem větší záběr, a tedy i výpovědní hodnota průzkumu. Odpovědí budou možná až 2 tisíce, ale především pokryjeme širší spektrum freelancerů, díky silné podpoře desítek našich partnerů.

Výsledky průzkumu budou zveřejněny ještě tento rok v rozsáhlé zprávě včetně grafů a odborné analýzy. Kromě portálu Na volné noze se objeví také v řadě partnerských médií, včetně Podnikatel.cz.

Toto je P.R. sdělení

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).