Hlavní navigace

Ministerstvo umožní připomínkovat změny v zákoníku práce

8. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo práce a sociálních věcí na svém webu zveřejnilo materiál s řadou doporučení ke změnám v zákoníku práce. Občané mají možnost zveřejněný dokument připomínkovat do 28. října.

Odborníci na pracovní právo zpracovali dokument obsahující katalog doporučení pro koncepční změny zákoníku práce. Cílem těchto návrhů je například větší flexibilita pracovního poměru. Právní úprava by měla ustoupit smluvnímu utváření pracovních podmínek, aby lépe akceptovalo měnící se hospodářské a technické požadavky. Zdůraznit by se měl princip autonomie se zachováním ochrany zaměstnance. Úprava by se také měla zpřesnit a přeformulovat v oblastech, které jsou v praxi výkladově problematické, případně by se měla doplnit výkladové pravidlo. Změny si kladou za cíl zákon očistit i od zbytečných ustanovení, pro zvýšení jeho přehlednosti.

Materiál ministerstvo nyní předkládá k veřejné diskuzi. Po jeho uveřejnění mají všichni občané možnost zasílat své návrhy a poznámky na e-mail ministerstva. Připomínkování bude probíhat do 28. října 2008. Čtěte více: Občane, máš smůlu. Veřejná diskuse ke znění zákonů není pro každého

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).