Hlavní navigace

O rekordně vysokou veřejnou zakázku se už uchází pouze tři firmy

23. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zakázka na odstranění starých ekologických zátěží ve výši 115 miliard korun směřuje do druhého kola. Do něj postoupily firmy Geosan Group, Marius Pedersen Engineering, Environmental services (dříve Karob) z česko-slovenské investiční skupiny J& T.

Ministerstvo financí zítra zpřístupní dataroom třem uchazečům, kteří prokázali splnění kvalifikačních podmínek v požadovaném rozsahu. V rámci dataroomu získají uchazeči přístup k podrobným údajům ke všem lokalitám, budou je moci posoudit, a na tomto základě pak ve lhůtě 120 dnů podat cenové nabídky, jejichž výše bude jediným hodnotícím kritériem, uvedl v tiskové zprávě Ondřej Jakob, tiskový mluvčí ministerstva financí.

Do druhého kola se tak například nedostalo sdružení firem PPF Advisory, Ecosoil Sud, AVE CZ odpadové hospodářství, Dekonta, či konsorcium Deme Environmental Contractors a Dredging International. Dále neprošlo ani sdružení firem PD-Gruppe – Stavoprogres, které se skládá z P-D Industriegese­llschaft a Stavoprogresu Brno. Všechny tyto subjekty mají patnáctidenní lhůtu pro podání námitek.

Celou zakázku dlouhodobě kritizuje Hospodářská komora ČR a Transparency International. Podle komory by se měl tendr rozdělit do menších zakázek, aby se do něj mohly zapojit i menší firmy. Transparency International zase varuje před rizikem korupce, které se pojí s tak velkým obnosem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).