Hlavní navigace

Podnikatelé mohou získat až 8 milionů korun na projekt zaměřený na vzdělávání zaměstnanců

2. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Až 8 milionů korun na jeden projekt mohou získat podnikatelé v rámci globálního grantu Educa. Peníze jsou určeny na podporu specifického vzdělávání zaměstnanců, tedy tedy vzdělávání, které je jedinečné pro daný podnik či pracovní obor. Žádosti lze podávat agentuře CzechInvest od 1. července do 30. října 2009.

Jedním z hlavních stavebních kamenů konkurenceschopného podniku jsou vysoce kvalifikovaní zaměstnanci. Globální grant Educa dává možnost podnikatelům využít finanční prostředky z evropských fondů právě na vzdělávání a zvyšování profesních dovedností a znalostí zaměstnanců, upozorňuje pověřená generální ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová.

Pro podnikatele je připraveno celkem 300 milionů korun. Mezi příklady specifického vzdělání patří například školení zaměstnanců spojené se zaváděním nových technologií do výroby (např. obsluha nových strojů) nebo vzdělávání zaměstnanců s důrazem na přípravu na konkrétní pracovní pozici. Čtěte více: Vzdělávání zaměstnanců jako daňově uznatelný náklad?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).